Kövess minket

Aztaa

Egy kanadai startup ráállt, hogy kifejlessze a szagtalan marihuánát

A jellegzetes bukéjától szabadítaná a füvet egy cég.

Megosztva

Forrás:

A kanadai fűlegalizáció óta egyre többen próbálnak kiszakítani újabb és újabb szeleteket a helyi piacból, legyen szó olyan hírességekről, mint Seth Rogen vagy Martha Stewart, közben újítók is megjelentek, akik valami újdonsággal szeretnének betörni és hírnevet, valamint szép kis bevételt szerezni maguknak. Az utóbbi kategóriába esik az az ontariói CannabCo Pharmaceutical Corp. nevű cég, mely egy meg nem nevezett techvállalattal karöltve próbálja kifejleszteni a közel teljesen szagtalan marihuánát.

“Purecann” fantázianevű fűvariáns a tervek szerint ugyanazt a hatást váltja majd ki, mint az ismerős illatot árasztó sima zöldik, de ezt állítólag szinte lehetetlen lesz kiszagolni, és gyújtás után sem lesz olyan erős a szaga, mint egy normál fűnek. 

Mark Pellicane, a cég vezérigazgatója szerint ez azért hasznos, mert a kanadai legalizáció ellenére máig van egy fajta stigma a fűhasználókkal szemben, a Purecann pedig egy diszkrétebb megoldás lehet a rekreációs és az orvosi fűhasználók számára egyaránt, ráadásul így másokat sem zavar majd annyira a füst.

A fű jellegzetes szagát amúgy a növényvilágban igen elterjedt terpének nevű vegyületek adják, elvileg ezt is kivonnák a fűből a hatás érdekében, de Pellicane hozzátette, hogy a pontos módszer maga üzleti titok. Mivel a terpenék a fű jellegzetes ízét is adják, félő, hogy a Purecann variáns elég semmilyen ízt adna használat során.

(VICE)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés