Kövess minket

Stílus

Egy kép bebizonyítja, hogy a ruhák méretezése nem jelent semmit

Pláne nem azt, hogy valaki kövér vagy sovány.

Megosztva

Deena Shoemaker tanácsadóként tinikkel dolgozik, így gyakran találkozik azzal, hogy a fiatal lányok diétáznak, fogyni akarnak, nem elégedettek az alakjukkal, és emiatt önbizalomproblémáik vannak. Ezért gondolt egyet, kipakolta a szekrényét, és megmutatta, miért nem jelent semmit a divatvilág által ideálisnak címkézett méret.

[blockquote]Hadd magyarázzam el, Amerika, hogy miért nem vagyok boldog. Retusált színésznőket és modelleket tesztek a magazinok címlapjára. Most már elég nyilvánvaló mindenki számára, hogy hazudtok és ezek nem valós képek az emberi testről. Ezt könnyen bebizonyíthatom én is a lányoknak, ha megmutatom, hogy működik a Photoshop. De amikor átméreteztek egy 9-es nadrágot 16-osra és a „Plus Size” címkével látjátok el, mit csináljak? A képmanipuláció még egy dolog, de hogy győzzem meg őket arról, hogy a ruháikba nyomtatott szám is hazugság?[/blockquote]

A helyzet ugyanis az, hogy Deena észrevette: az 5-ös és a 12-es méretezésű nadrág pont ugyanolyan jól passzol rá. Akkor mit is jelent a méret?

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük