Kövess minket

Aztaa

Egy kínai fiatalember összeporszívózta a szmogot

Az idei évben elképesztő méretet öltött a szmog Kínában.

Megosztva


Már nagyon hosszú ideje nem láttak egy normális napfelkeltét Kínában, csak kivetítőn tudják nézni ezt a természetes és gyönyörű jelenséget. Egy fiatalember úgy gondolta, kicsit megtisztítja a környezetét, és elkezdte összeporszívózni a szmogot.


Wang Renzheng egy ipari porszívóval járta Peking utcáit 100 napon át 4 órán keresztül. Többen megállították, hogy most ő levegőmintákat gyűjt, vagy egyike azoknak a tisztító munkásoknak, akik naponta próbálnak segíteni a helyzeten. Volt olyan, aki saját lakását is szerette volna szmogmentesíteni, azonban Wang Renzheng a saját feladatára koncentrált. A Dust Projekt nevezetű programmal fel szerette volna hívni a kínai közvélemény figyelmét erre a hatalmas problémára.


A fiatalember az összegyűjtött 100 gramm porból egy közeli téglagyárban legyártatott egy téglát, hogy mindenki láthassa, mennyi kosz van a levegőben. Rendkívül nagy a probléma Kínában, főleg a nagyvárosokban, ahol a szállópor mértéke 35-szörösen haladja meg a megengedett értéket. Porszívózásra fel Kína népe!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük