Kövess minket

Hiphop

Egy kis Odd Future nosztalgia: hosszú évek után újra együtt lépett színpadra Tyler, the Creator, Earl Sweatshirt, Hodgy Beats és Syd

OFWGKTA <3

Megosztva

Forrás:

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Odd Future. A fánkos kollektíva sokkolta, lenyűgözte, majd uralma alá vonta a szakmát és a fiatalok ezreit, rádiós lejátszások, promóciók, díjak, vagy bármiféle szerződések nélkül. Az egykori imádnivaló baráti társaság aztán szép lassan szétszakadni látszott: Tyler ezután Jasperrel és Tacoval kezdett turnézni, Earl inkább a deszkás haverjaival lógott, és rejtőzködő módba kapcsolt, Frank Ocean amúgy is inkognitóban játszik 2012 óta, Syd főleg szólókarrierjét építgette és a The Inernetet vitte, Left Brain, Hodgy és a többiek pedig sajnálatos módon szépen eltűntek a semmiben.

Az Odd Future tehát a múlté, gondolhattuk eddig. Majd jött a Final Voyage, a népszerű, Los Angeles-i kötődésű, most megszűnő Low End Theory bulisorozat utolsó eseménye, amire nevezetesen Tyler, the Creator is meg volt hívva, mint fellépő. El is jött természetesen, csakhogy nem egyedül érkezett, betoppant vele Earl Sweatshirt, Syd és Hodgy is, ezzel pedig sikeresen boldog nosztalgiát ébresztettek azokban, akik az OF Tape 1-tól a felhúzott zoknikon és az 5 paneles sapkákon át az Oldie-ig, a macskákig és a fordított keresztekig az elborult OFWGKTA-ért éltek és haltak.

Forrás: Instagram

A meglepetésvendégek táborát erősítette még Tyler öribarija, A$AP Rocky is, így már minden adott volt egy tökéletes estéhez, ahol elhangzottak Flacko -és Mr. Creator slágerei, de olyan régi dalok is, mint a Rella, vagy az Orange Juice, amiről talán senki sem gondolta, hogy 2018-ban újra hallhatja majd élőben. A hajdani EarlWolf formáció összeállt, és biztosított minket arról, hogy az összevesző-kibékülő, de úgy általában meghatározhatatlan viszonyú rapperek közt szent a béke, olyannyira, hogy közösen szövegeltek a stage-en, mintha csak 5 évvel ezelőtt lennénk.

[vembed youtube=”FW9Rl4G2K7A” ] [vembed youtube=”mqWYxWRjS_I” ]

Pörögtek a trackek, majd inspiráló beszéd következett:

“A világ első Odd Future bulija ebben a kibaszott teremben zajlott.” – kezdte Tyler a közönséghez intézett monológját. “Én, Mike G, Syd, Left Brain és Hodgy voltunk itt, és az tuti, soha nem fogom elfelejteni az estét, hiszen már attól durván fel voltunk hypeolva, hogy egyáltalán valakik eljöttek meghallgatni minket.” Ezután elárulta, hogy mindössze 500 dollár gázsit kaptak a buliért, amiről így mesélt: “Egy Denny’s (a Denny’s egy amerikai étteremlánc – a szerk.) mosdójában osztottuk szét a pénzt. Életünkben ez volt a legtöbb, amit addig kaptunk, aztán persze telt-múlt az idő és jöttek a komolyabb sikerek, de soha nem fogom elfelejteni, hogy innen indult minden.”

Ha csak egy éjszakára is, de a rég szétszakadt Odd Future újra életre kelt egy picit, ez pedig egyszerre ad okot arra, hogy nosztalgiázzunk az emlékezetes múlton és örüljünk a jelképes újraegyesülésnek a jelenben. Tyler szavaival zárnék: „Habár nincs többé, az a 7 betű örök.” Hát, szerencsére úgy tűnik, hogy ez valóban így van.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés