Kövess minket

Aztaa

Egy kis üveg Hennessy-t is pakoltak Kenyában a koronavírus segélycsomagba

Nairobi kormányzója szerint jó lesz torokfertőtlenítőnek.

Megosztva

Forrás:

Egy kenyai kormányzó kemény kritikákat kap, miután a COVID-19 járvány miatt kiosztott segélycsomagokba kis üveg alkoholos italt is csomagoltak. 

Nairobi kormányzójának, Mike Sonkónak a segélycsomagjában a tartós élelmiszer mellett kis üveg Hennessy konyakokat is kiküldtek, ezt maga a politikus erősítette meg egy sajtótájékoztató során. Sonko azzal magyarázta az amerikai rapperek egyik kedvenc italának fontosságát, hogy az alkohol jó lesz torokfertőtlenítőnek.

„Úgy gondolom, hogy az Egészségügyi Világszervezet kutatásaiból kiderült már, hogy az alkoholnak fontos szerepe van a koronavírus elpusztításában” – mondta a kormányzó, pedig a WHO korábban pont cáfolta azokat a pletykákat, hogy az alkoholfogyasztás megvédené a szervezetet a koronavírustól, és inkább pont az alkoholos italok ellen szólaltak fel, mivel azok gyengíthetik az immunrendszert. A Hennessy márka szintén cáfolta a kormányzó indoklását, és kiemelték, hogy a konyakuk nem véd a vírustól.

[twitter]https://twitter.com/citizentvkenya/status/1250066794066444290[/twitter]
Az egészségügyi szakemberek persze nem csak az alkoholfogyasztást, de a fűszívást, dohányzást, és vaporizátor használatát sem ajánlják a járvány ideje alatt, hisz ezek mind gyengíthetik az immunrendsztert.

Mike Sonko már korábban is került botrányos szituációba, a kormányzót tavaly korrupció vádjával vették őrizetbe.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés