Kövess minket

Stílus

Egy kollekció, amelyet marokkói táj ihletett!

Az aktuális divathoz igazodni sosem könnyű, azonban a FIBULA egy olyan kollekciót mutatott be, amely az egyszerűséget, a sikket és a modernséget is ötvözi.

Megosztva

A FIBULA márkát két rendkívül tehetséges tervező – Kránitz Orsolya és Nagy Dorottya – alapította 2012-ben. Mindketten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán diplomáztak, így nem volt kérdéses, hogy mivel akarnak foglalkozni. Első önálló kollekciójuk a 2013-as év tavasz-nyári szezonjára készült. Kollekcióik egyedi világot tükröznek a különleges technikáknak, szabásvonalaknak, anyagoknak köszönhetően.

Legfőbb törekvésük, hogy minden kollekciójukkal értéket hozzanak létre. A letisztult formák, a kényelem és a hordhatóság fontos szempont számukra a tervezés során. A FIBULA olyan nőket szeretne látni a világban, akik kiegyensúlyozottak, bátrak, nyitottak, szeretnek kísérletezni és nem félnek ezt a külsejükkel is kommunikálni. Fontos számukra a minőség, mert úgy érzik, megérdemlik.

A fibula, latin szó, jelentése kapocs, összekötő. A FIBULA márka kapocs a tradicionális és kortárs design között, valamint a magyar és a világ tendenciák között.

A kollekció hangulatát a forró nyári napok, a marokkói táj és a testet lágyan körülölelő rusztikus textilek határozzák meg. Natúr lenvászon és szellős pamut anyagok alkotják az öltözékek alapjait. A fazonok finoman követik a test vonalát teret engedve a szabad mozgásnak, mint ahogy a hőségben is a legkényelmesebb lenge nyári ruhánkat szeretjük viselni. A natúr homok színeket a naplemente narancsos árnyalataival élénkítették a tervezők és a komplementer kék párjával tették hangsúlyossá.

Ebben a kollekcióban a tervezők nagy hangsúlyt fektettek a finom, kidolgozott részletekre, ilyen a kézi rojtozás, a rojtok csomózása és gyöngyözése, a szabásmintába rejtett csillag mintázat vagy az élénk kék kötelek használata kiegészítőként. A mintázatok többféle formában érvényesülnek a kollekcióban, használtak szabad festésű nyomott mintát, egyszerű csíkos mintát, csíkos mintát forgatva szabással, illetve különböző anyagokból szabással kialakított motívumokat.

A kollekció elérhető az YLKA design stúdióban és a FIAN koncept üzleteiben.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés