Kövess minket

Aztaa

Egy kutatás szerint a patkányok jobban vágynak a kokóra, ha korábban már ittak alkoholt

Az igazi partiállatok!

Megosztva

Forrás:

Végre a fontos dolgokkal foglalkoznak a tudósok! A Columbiai Egyetem Orvosi Központjában patkányokon vizsgálták az alkohol és a kokain kapcsolatát, meg úgy általában a függőség kérdését. 

A kutatás során két csoportra osztották az állatokat, az első csoport 10 napon át, rendszeresen kapott alkoholt, míg a második csoportot tisztán tartották. A tizedik nap leteltével mindkét csoporttal megismertették a kokaint, melyet az állatok saját maguknak adagolhatták egy kar meghúzásával, intravénásan. A tesztek során a tudósok azt vették észre , hogy a korábban piáló patkányok sokkal több alkalommal nyúltak a kar felé, egészen pontosan 58x, míg a az eredetileg absztinens állatkák csak 18 alkalommal. 

A kutatás eredményét persze nem lehet egy az egyben rávetíteni az emberekre is, de a tesztekben tevékenyen részt vevő Dr. Nora Volkow szerint megerősíti a sokat vitatott kapudrog hipotézist, melynek lényege, hogy a felhasználók az első drog kipróbálása után könnyebben nyúlnak egyre addiktívabb szerek után.

(Mixmag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés