Kövess minket

Aztaa

Egy macska vezeti a polgármester-választás előtt a népszerűségi listát egy kis szibériai városban

Egy macska lett a szibériai Barnaul sztárja, miután megelőzte ember vetélytársait az orosz városban tartandó polgármester-választás előtti online közvélemény-kutatáson.

Megosztva


A  650 ezres lélekszámú városban kitört korrupciós botrányok is nagy szerepet játszottak abban, hogy a Barszik névre hallgató, másfél éves skót lógófülű kandúrra a szavazásra jogosultak 91 százaléka adná le voksát az Altaj online helyi hírportál szerint.

A Vkontakte orosz közösségi portálon december elején megjelentetett közvélemény-kutatásban mintegy 5400-an vettek részt.
“Az emberek már nem tudják, kiben higgyenek, arra jutottak, hogy nem bízhatnak a hatóságokban” – mondta az AFP francia hírügynökségnek Jevgenyij Kuznyecov nyugdíjas.

Pénzgyűjtést is szerveztek abból a célból, hogy Barsziknak saját plakátjai legyenek Barnaul központjában.

Az Altaj Online reményei szerint Barszik egy újságíró  “tolmácsolásával” még kérdést is feltehet Vlagyimir Putyin elnök éves sajtóértekezletén, csütörtökön.     “Biztos vagyok benne, hogy ez felhívja a  figyelmet a helyi problémákra, és segít befektetőket hozni a városba – írta kedden – “Barszikot idézve” –  az Altaj Online.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük