Kövess minket

Tech

Egy meggyilkolt tini futballistát válogattak be a FIFA 21 játékosai közé

Megosztva

2006-ban egy feltörekvő fiatal futballista, Kiyan Prince halála rázta meg az angol fociközösséget. A Queens Park Rangers reménységét 15 évesen késelte meg egy 17 éves szomáliai bevándorló, miután egyik barátja segítségére sietett, a gyilkost később életfogytiglanra ítéltek. 15 évvel a halála után a „The Bullet” névre is hallgató játékos most a FIFA 21-ben vált hallhatatlanná, hisz beválogatták a videojáték játszható karakterei közé.

Prince a héten került be a választható játékosok közé, a 15 éves focistát gyors és ügyes sportolónak tartották, aki mindig kiállt másokért. Prince a Queens Park Rangers játékosaként került be a FIFA 21-be, miután a való életben a klub tehetséggondozó programjában vett részt. A focista kedden vált elérhetőve a FIFA 21 PC verziójában, szerdán pedig az összes többi platformon.

Kiyan Prince virtuális kinézetét részben a 15 éves énje, részben az apja 30 éves fotóiból gyúrták össze, miközben az erősségeit az edzői elmondások alapján állították össze. „Azt szeretném, ha a fiamra nem a tragédia miatt emlékeznének, hanem az elért eredményei miatt. Azt remélem, hogy így legalább a világ kaphat egy kis betekintést abba hogy micsoda tehetség lakozott Kiyanban” – mondta apja a fia játékba való bedigitalizálásáról.

A Queens Park Rangers csapat amúgy korábban már elég nagy gesztussal emlékezett meg a fiatalon elhunyt srácról, Kiyan Prince Foundation Stadionra nevezték ugyanis át a saját stadionjukat.

(Polygon)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés