Kövess minket

Események

Egy nap a Szigeten!

A Sziget Fesztiválra látogatók többsége a zene miatt megy. Ez teljesen egyértelmű. Én azonban ajánlom azoknak is, akik nem túl nagy koncertre járók vagy zenerajongók, hiszen számukra is tartogat jobbnál jobb dolgokat a legnagyobb hazai fesztivál. Sőt egy nap nem is lesz elég… mutatom, mi miket néztünk meg.

Megosztva

Szombat reggel, azért úgy gondoltuk reggeli nélkül nem indulhatunk el a Szigetre, ezért a Margit híd budai hídfőjénél beugrottunk a” régi-új” kicsiZsóba egy jó kis kiadós reggelire. A legjobb helyszín, hiszen innen pár lépés a HÉV, amely egyből a Sziget bejáratiáig visz. Nah jó a reggelit eltúloztam, 12-fél 1 körülértünk oda, úgyh fél 2 körül érkezünk meg a Szigetre.

Szerencsére ilyenkor nincs nagy tömeg még, gyorsan a karszalagunkhoz jutunk és már bent is vagyunk a Fesztiválköztársaságban. Indulhat a buli. Felkapunk egy útlevelet és a Luminárium felé vesszük az irányt. A korábbi tapasztalatokból kiindulva hosszú várakozásra számítunk, de kellemes csalódás ér minket: közepes méretű sor fogad és ÁRNYÉK. Ez elég jó hír a 40 fokban, úgyhogy boldogan kezdtük a várakozást. A Luminárium egy olyan különleges szoborépítmény, amelybe belépve igazán egyedi élményben lehet részed. Itt csak önmagadra kell figyelned, különleges fények és nyugtató zene. Ez az a hely, ahol megpihenhetsz a Szigetelés közben, egy furcsa világba kerülve. CSS 0449(Fotó: Csudai Sándor / Rockstar Photographers)

A Luminárium után szerettünk volna bejutni a Ji Csing Labirintusba, itt viszont órákat kellett volna várni, úgyhogy ezt feladtuk. Viszont aki bent járt, mindenkinek nagyon tetszett, úgyhogy ha ti szerencsésebb időben érkeztek, akkor ne hagyjátok ki!

Ehelyett az Ability Park felé vettük az irányt. Ezen a különleges helyszínen több élményprogramon vehetsz részt, amelynek segítségével átélheted, hogy a fogyatékkal élők élete is tele van játékkal és kacagással. Kipróbálhatod milyen kerekesszékkel megküzdeni a lejtőkön és emelkedőkön, mászhatsz falat bekötött szemmel vagy biciklizhetsz tandemben, úgy hogy csak az egyikőtök lát. Vagy helyes és vicces fiúktól és lányoktól megtanulhatod jelelni a fesztivál, a bocsánat, a szeretlek, a hot-dog vagy akár a szex szavakat. Mindezt úgy, hogy közben jól is érzed magad és nem érzékelsz semmit abból, hogy ők egy kicsit is hátrányban lennének. Én imádtam.

Ezután a Szabadtéri Színház kisszínpadán néztük meg Dányi Viktória és Nelson Reguera performanszát. Nelsont sokan ismerhetik a Frenák Pál társulat táncosaként. A Szigetre egy különlegességgel érkeztek. A kézfogást, mint a mindenki által ismert és egyszerű mozdulatot mély értelemmel ruházták fel. Érdekes és elgondolkodtató előadás volt. 

Aztán persze megéheztünk és újra megszomjaztunk, így valami ételkeresésbe fogtunk. Nem volt nehéz, hiszen rengeteg fajta ételből válaszhattok. Azt azonban fontos tudni, hogy egy fesztiválról beszélünk, így a gourmet kínálatot ne igazán keressük, de fesztiválkajákból bőven válogathaszt. Itt a vegáknak sem kell éhezniük, hiszen a Napfényes étterem páldául több helyen is képviselteti magát.

Kaja után egy kis művészkedés, irány az Art Zone. Itt rengeteg programon vehettek részt, de a mi kedvencünk az YTONG sátra volt, ahol unikornisokat készíthettek. Vagy bármit, amit csak a fatnáziátok elbír. Iszonyú jó program, az egyik barátnőnk pusztán 5 órát töltött itt. Szóval szánjatok időt rá. Majd kifelé jövet, ne hagyjátok ki Szőke Gábor Miklós hajóhintáját. Iszonyú nagy élmény, ahogy a kb. 20 fős csapat mozgatja az egész szerkezetet. Igazi adrenalinbomba!HOK MG 3087(Fotó: Hölvényi Kristóf / Rockstar Photographers)

Elérkezett az este, és mivel ez mégiscsak egy zenei fesztivál, azért nem maradhatunk koncert nélkül. De az esti nagykoncertek előtt minden nap van valami történés, amely iszonyú jól mutat a drónfotókon. Szombatra eredetileg color partyt ígértek a szervezők, amit a pénteki napra tettek át nagy sajnálatunkra, de ez pusztán addig tartott, amíg meg nem kaptuk a színes felfújható rumbatököket, amelyekkel pontban 7 órakor ott tomboltunk a nagyszínpad előtt. 

És egy újabb adag ital után jöhetett is a Major Lazor. A srácok F-A-N-T-A-S-Z-T-I-K-U-S showt csináltak. Mindig kitaláltak valamit, amivel a tomboló közönséget megmozgathatták, és nem mellesleg (még női szemmel is) gyönyörű táncoslányokat hoztak. Szóval a hangulat fergetes volt és még én is végigugráltam az egész koncertet.

A Nagyszínpad után a Colosseum felé vettük az irányt, ahol Sikztah 10. alkalommal lépett fel a Sziget fesztiválon. A színpad tánctere ekkor már jócskán tele volt, Sikztah erőteljes kezdése pedig bőven megadta az alapot annak, hogy az egyik legőrültebb estéje vegye kezdetét a fesztivál hétvégéjének. Nem is történt ez másként, az első sorból a rajongók a nevét skandálták, a közel kétórás szett pedig szinte felrobbantotta a Colosseum táncterét.unnamed(Fotó: Alex Rako)

Sikztahtól aztán a francia Vitalic vette át a keverőpultot, aki elsősorban élő szettjével kápráztatja el a fesztiválok és koncertek közönségét, ám az interneten is megtekinthető felvételekhez képest, valamint a korábban hallott szettjéhez viszonyítva kissé enerváltnak hatott a fellépése, struktúrálatlan voltak a számok közti összhang, és valahogy soha nem sikerült elérni azt a katarzist, amit előtte Sikztahnak, vagy az utána következő Ellen Alliennek sikerült. Ellen Allien ugyanis sikerrel tudta összekapni a kissé összezavarodott közönséget, aki visszatért a karakteresebb techno ütemekhez a Vitalic által előadott elektrosokk után. Az estét pedig végül Gabor Kraft zárta a Colosseumban, aki a tőle megszokott őrületet hozta, akár egy igazi rocker a színpadon.

Az egész napos hőségben, a rengeteg programban és táncolásban eléggé elfáradtunk (talán öregszünk), úgyhogy a másnap reggeli órákban haza is indultunk.

Mi a hajózást választottuk, 900 Ft-ért juthatsz be a városba, a tömött HÉV helyett a Dunán ringatózva! Szeritnem szuper zárása egy fesztiválozós napnak, látni, a Margitsziget majd a Belváros fényeit!

Szóval csodás napot tölthetsz a Szigeten, akkor is, ha nem csak a zenei programokra vágysz! Köszönjük Sziget Fesztivál, hogy vagy nekünk!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés