Kövess minket

Hiphop

Egy nemrég előkerült hangfelvételen Kurt Cobain arról beszél, hogy a fehéreknek szerinte kár rappelniük

Ja, meg táncolniuk.

Megosztva

Forrás:

Valódi kuriózumnak számító, több mint 27 évvel ezelőtt készült Kurt Cobain interjút hozott nyilvánosságra egy kanadai újságíró, amiben a Nirvana néhai frontembere a rap zenéről is ejt néhány (keresetlen) mondatot. A szóban forgó felvételen az énekes arról beszél, hogy bár nagyon szereti a műfajt, szerinte a fehéreknek egyáltalán nem áll jól, éppen ezért kár is vesződniük vele. Akárcsak a tánccal.

„Nem mondanám magam valami hatalmas rajongónak, de tisztelem és szeretem (a rappet), mert ez az egyik legeredetibb zenei stílus az összes közül, de fehér ember szövegelését hallgatni kábé olyan, mint nézni ahogy táncol. Egyiket sem tudjuk normálisan csinálni”.

Mielőtt totál felháborodnánk az 1994. áprilisában, 27 éves korában elhunyt zenész szavain, fontos még egyszer megjegyezni, hogy az interjú 1991-ben készült. Akkoriban Vanilla Ice vitte a prímet a fehér emszík között, aki – valljuk be őszintén – elég kellemetlen, majdhogynem röhejes jelenség volt minden tekintetben. Ellenpéldaként a Beastie Boys csapatát említhetnénk, hiszen ők már akkoriban is elég jól muzsikáltak, a House Of Pain bombája, a Jump Around pedig csak egy évvel később, 1992-ben robbbant.

Cobain egyébként tényleg bírta a rap zenét, többször lógott a szcéna nagyjaival, bár a nőgyülőlő szövegekkel sosem tudott kibékülni.

A torontói operaházban készült beszélgetést alább tudjátok fülelni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés