Kövess minket

Tech

Egy óra miatt akar vele találkozni Obama és Zuckerberg

Pedig csak technika órára készült.

Megosztva

bomb oraFotó: Getty / Istock

Egy texasi fiút bilincsben vittek el egy sima technika óra után. Hogy miért? Ahmed Mohamed csak egy házilag készített órával akarta lenyűgözni a tanárát, amikor ő inkább úgy döntött, hogy kihívja a rendőrséget, ugyanis azt gondolta, hogy a kis Ahmed egy bombát vitt az iskolába.

Szerencsére gyorsan tisztázódott a helyzet, azonban Ahmed nem viselte valami túl jól, hogy bilincsben vitték el azért, mert teljesítette a kötelességét, és rendesen készült órára. Természetesen az ürömben most is volt egy kis öröm, hiszen a hír hallatán több nagy ember is felfigyelt a kisfiúra.

Az elnök, Barack Obama Twitteren üzent neki, hogy szívesen látná a Fehér Házban, és semmiféleképpen se hagyja otthon az óráját. Kitért arra is, hogy több ilyen fiatalnak kellene lennie Amerikában, és az Ahmedhez hasonló fiatalok miatt fejlődik Amerika a tudomány világában.

A Facebook atyja, Mark Zuckerberg is meghívta a közösségi oldal központjába a kisfiút méghozzá Facebookon, ahol a bejegyzés rövid idő alatt elérte az egymillió lájkot. Ahmed szívesen fogadta az invitálásokat, az elnökhöz és Zuckenberghez is el fog látogatni.

Azt is meg kell említeni, hogy az Instagramon és a Twitteren elterjedt már az #IStandWithAhmed hashtag, ráadásul, mivel a fiú a „bebörtönzése” napján egy NASA-s pólót viselt, az Űrkutatási központ is felajánlott számára egy gyakornoki pozíciót. Végül is elég jól jött ki az egészből, nem?

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés