Kövess minket

Zene

Egy pop-punk banda beperelte Juice WRLD-öt, dallamlopással vádolják

A banda már feloszlott, de úgy érzik nyúlás történt.

Megosztva

Forrás:

Beperelte Juice WRLD-öt egy manapság már nem aktív pop-punk banda, a Yellowcard, mivel úgy érzik, hogy a rapper első nagy slágeréhez, a „Lucid Dreams„-hez az ő egyik dalukból lopta a dallamot. 

A hivatalos perirat szerint a kaliforniai banda tagjai, William Ryan Key, Peter Michael Mosely, Longineu Warren Parsons, és Sean Michael Wellman-Mackin azt állítják, hogy Juice „bizonyos dallamelemeket emelt át” a 2006-os“Holly Wood Died” című dalukból, mindezt a csapat engedélye nélkül. Emiatt 15 millió dolláros kártérítést követelnek, és a jövőben jogdíjpénzeket szeretnének kapni a dalból, mivel állításuk szerint Juice WRLD karrierjét ez a dal indította be, tehát gyakorlatilag nekik köszönhetően lett híres. A per nem csak a rappert, de a dal másik szerzőjét, Taz Taylort, valamint a kiadót is megemlíti.

Juice WRLD amúgy sosem tagadta, hogy nagy hatással voltak rá a 2000-es évek pop-punk és emo bandái, a Fall Out Boy is például nagy kedvence, de az Escape The Fate is ott van nála a top 5-ben. A Yellowcard 2016 júniusában jelentette be, hogy nem zenélnek többé, és 2017 márciusában adták az utolsó koncertjüket. Alább lehet összehasonlítani a két dalt.

[vembed youtube=”FcYDWUnnwRM” ]
[vembed youtube=”mzB1VGEGcSU” ](Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés