Kövess minket

Stílus

Egy szó sincs az év legsikeresebb kínai könyvében!

Felnőtteknek szóló kifestőről van ugyanis szó.

Megosztva

Secret Garden (Titkos Kert) a címe annak a kifestőkönyvnek, amelyet több millió példányban adtak el országszerte. A könyvet egy skót grafikus, bizonyos Johanna Basford rajzolta még 2013-ban, és nem csak az ázsiai országban, hanem az egész világon hatalmas sikert aratott vele tavaly!

A kínai eladások a legdurvábbak, ott összesen 3 milliót adtak el belőle, a könyv megjelenése után három hónap alatt, több, mint 1 millió példány talált gazdára.

Világszerte összesen 6,8 milliót értékesítettek a Secret Garden-ből, a kifestő Kínán kívül Brazíliában, Dél-Koreában és Angliában is rendkívül népszerű. A könyv képeinek különleges hangulata van, a neten több oldal is csak azzal foglalkozik, hogy hányféleképpen lehet a fekete-fehér képeket élővé varázsolni.

Basford eddig három kifestőt adott ki, mindegyik hatalmas sikert aratott, de a Secret Garden volt messze a legnépszerűbb!

Kínai tudósok szerint ez a könyv sokat segíthet abban, hogy az emberek elmeneküljenek a mindennapi problémák elől, kissé kiengedjék a fáradt gőzt, lazítsanak. Az országban frissen kialakult középosztálynak pedig erre van a legnagyobb szüksége. A kifestőnek azonban nem osztatlan a sikere, az írók háborognak, szerintük a kínai kultúrához nem méltó a könyv és a színvonala sem! Értitek?! A színvonala!

Az azonban nem is kérdés, hogy a kifestők ismét rendkívül népszerűvé váltak szerte a világon, Amerikában például, a rapper, Drake most jelenteti meg a saját színezőjét!

(mashable.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.