Kövess minket

Aztaa

Egy tanulmány szerint a szakállas férfiak erőszakosabbak és hazudósabbak borotvált társaiknál

Még egy kutatás, aminek nem sok értelme van.

Megosztva

iStock 000042366722 Large
Fotó: Getty / Istock

A szakáll ismét nagy népszerűségnek örvend. Mondhatnánk azt is, hogy újra divatba jött. Rengeteg férfi növeszt dús arcszőrzetet világszerte, egy Eva nevű cég pedig ennek a mélyére ásott. Mármint, nem a szakáll mélyére, hanem egyenesen a viselőik lelkének legmélyebb bugyraiba.

A kutatásban több, mint 2000 férfi vett részt, borotváltak és borotválatlanok egyaránt. A tanulmány eredményeiből kiderül, hogy a szakállas férfiak erőszakosabbak, gyakrabban csalják meg párjukat, és még többet is lopnak, mint a sima bőrűek. Számokkal kifejezve a következőképp néz ki a dolog: a dús arcszőrzettel büszkélkedők 47 százaléka csalta már meg párját, 45 százalékuk bármikor szívesen részt vesz egy könnyed kis bunyóban, és 40 százalékuk elismerte, hogy már tett el ezt-azt, ami nem az övé volt. A borotvált arcúaknál ezek a számok jóval alacsonyabbak: csupán 20 százalékuk ismerte el, hogy csalta már meg szerelmét, 29 százalék lenne vevő egy kis balhéra, és 17 százalékuk lopott már el valamit élete során. Érdekes adatok. Mi, azt sem tartjuk kizártnak, hogy a szakállas krapekok csupán őszintébbek voltak…

Azt is vizsgálták, hogy a nők, mit gondolnak a szőrről. Mármint, ha az arcon található. A megkérdezett hölgyek 62 százaléka szerint a szakáll csúnya, sőt 42 százalékuk még azt is hozzátette, hogy nem túl higiénikus szerintük.

Arról nem szól a fáma, hogy a férfiak mit gondolnak a szakállas nőkről…

(yahoonews.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés