Kövess minket

Aztaa

Egy The Notorious B.I.G. utalással indult el a Trump elleni impeachment eljárás szenátusi tárgyalása

Egy demokrata politikus idézett a rappertől.

Megosztva

Forrás:

John Roberts amerikai főbíró megnyitotta a Donald Trump elnök elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) szenátusi tárgyalását helyi idő szerint kedden kora délután, és a szenátorok csaknem 13 órai vita után 53:47 arányban – a republikánus és a demokrata pártiak szenátusi arányában – megszavazták a tárgyalás eljárási szabályait.

Az elnök ügyvédje, Jay Sekulow nyitóbeszédében azt kérdezte az egybegyültektől, hogy „Miért vagyunk egyáltalán itt?” – mire egy demokrata politikus, Hakeem Jeffries így kontrázott:

„Azért vagyunk itt, mert Trump elnök úr visszaélt a hatalmával, majd megpróbálta ezt eltusolni. Végigvesszük a tényeket, alkalmazzuk a törvényben foglaltakat, az alkotmány által vezérelve, és feltárjuk az igazságot az amerikai embereknek. Ezért vagyunk itt Mr Sekulow. Ha eddig nem tudta volna, most már tudja” – mondta, utolsó mondatában (If you don’t know, now you know) utalva random módon Biggie talán leghíresebb, Juicy című dalára. A brooklyni rapper mindig ezzel a mondattal zárta a dal refrénjét.

[vembed youtube=”yeR2lI5kMtI” ]Jeffries amúgy sosem csinált titkot abból, hogy mekkora Biggie fan, egy korábbi beszédében az amerikai álom megtestesülésének nevezte a rapper karrierjét.

(MTI / Genius)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük