Kövess minket

Aztaa

Egy új törvényjavaslat szerint csak 18-as karikával mehetnének a meleg karaktereket tartalmazó filmek a TV-ben

Megosztva

Egy új, kormány által beterjesztett törvényjavaslat megtiltaná a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás megjelenítését. A tervezet alapján csak késő este, 18 éven felülieknek lehetne olyan alkotásokat bemutatni, mint például a Bridget Jones naplója, vagy akár a Harry Potter-filmadaptációk egyes részei, és tiltólistára kerülnének olyan sorozatok is, mint a Modern család, a Jóbarátok, vagy éppen a Szomszédok és a Barátok közt számos epizódja, és gyakorlatilag bármi, amiben nyíltan meleg, vagy transznemű karakter szerepel. A törvényjavaslat ellen az RTL Klub is felszólalt, ma pedig több ezres tüntetés volt a Kossuth téren.

Az RTL Magyarország számára kiemelt fontosságú a családok és a gyermekek védelme, nemcsak műsoraiban, de társadalmi…

Posted by RTL Klub official on Monday, June 14, 2021

Az orosz mintára megalkotott homofób törvényt a pedofília bűntetteinek szigorításait tartalmazó törvénybe rakták bele, bár az nem tisztázott, hogy a kettőnek mégis mi köze van egymáshoz. A törvény továbbá tiltaná az olyan reklámok elérhetővé tételét 18 éven aluliak számára, amelyek „népszerűsítik” a homoszexualitást és a nemváltást, és az iskolákban csak nyilvántartásba vett személyek és szervezetek tarthatnának szexuális felvilágosításról előadásokat, amely intézményekben szintén nem lehetne beszélni a homoszexualitásról, vagy a transzneműségről.

A magyar állami TV már előreszaladt a törvényt betartásában, hisz már két hónapja is úgy vetítettek egy Marvel sorozatot, hogy kivágták belőle a leszbikus csókot.

A törvényről holnap szavaz a Parlament.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés