Kövess minket

Aztaa

Egy zacskó ingyen füvet kap, aki Washington, D.C.-ben oltatja be magát koronavírus ellen

Megosztva

Forrás:

Washingtoni kannabisz aktivisták ingyen füvet osztogatnak majd a koronavírus ellen frissen beoltottak közt, hogy így növeljék a vakcina népszerűségét, és promótálják a fű szövetségi szinten való legalizációját. 

A DC Marijuana Justice csoport egy hétfői közleményben jelentette be, hogy a Joints for Jabs elnevezésű akciójuk keretében a hamarosan megnyíló washingtoni  vakcina központok közelében táboroznak majd le, és az oltásra érkezőket egy zacsi ingyen fűvel ajándékozzák meg. A DCMJ egyik célja a vakcina népszerűsítése, állításuk szerint ha akkor hittél a tudósoknak, mikor kimondták, hogy a marihuánának van orvosi haszna, akkor most is hinni kell nekik, mikor a vakcina biztonságosságáról beszélnek. Reményeik szerint az akcióval sikerül növelniük az oltást kérők számát.

Egy biztonságos módszert kerestük, hogy az emberek megünnepelhessék a pandémia végét, és hát semmi sem hozza közelebb egymáshoz az embereket, mint a marihuána” – mondta Nikolas Schiller a szervezet társalapítója.

A DCMJ persze nem csak a vakcina népszerűsítését, de a fű teljes amerikai legalizációjának elérését is a zászlajára tűzte, elmondásuk szerint azt szeretnék, hogy az akció végére szövetségi szinten is legális lenne a drog. A szervezet korábban több politikai rendezvényen is osztogatott füvet, például Donald Trump 2017-es beiktatási ceremóniáján, és habár az új amerikai elnök, Joe Biden beiktatására is hasonlóval készültek, el kellett vetniük az ötletet a járvány miatt, így majd csak egy esetleges júliusi Biden rendezvényen pótolják be a fűosztást. Joe Biden kormánya amúgy akár el is hozhaja a változást a szövetségi fűszabályozásban, legalábbis több esély van rá, mint a Trump érában volt.

A vakcinapontok előtti akcióra eddig 1,4 kg füvet gyűjtöttek össze, de reményeik szerint az akció kezdetére már 2,3 kg áll majd rendelkezésükre.

(Forbes)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés