Kövess minket

Hiphop

A Live Nation azt állítja, megtartják Travis Scott egyiptomi ‘UTOPIA’ koncertjét

Megosztva

Frissítés: A Live Nation egy közleményben cáfolta azokat a híreket, miszerint törölték volna Travis Scott gízai piramisokhoz tervezett koncertjét, miután erről írt az egyiptomi sajtó. „Nem történt semmilyen változás Travis Scott egyiptomi fellépésével kapcsolatban; minden ezzel ellentétes hír hamis. Alig várjuk, hogy veletek ünnepeljük a Utopiát Egyiptomban!” – írták egy a Billboard-hoz eljuttatott emailben.

Alább az eredeti hír.

Az egyiptomi zenészek szindikátusa bejelentette, hogy nem engedélyezi Travis Scott gízai piramisokhoz tervezett fellépését, ahol a rapper a következő, UTOPIA című nagylemezét mutatta volna be. Döntésüket azzal indokolták, hogy a koncert sértené a helyi „hagyományokat”.

Abból a szempontból meglepő a döntés, hogy nem Travis lett volna az első nemzetközi sztár, aki fellépett volna Egyiptom híres piramisainak lábánál a főváros, Kairó közelében. Korábban többek közt Sting, Mariah Carey, a Red Hot Chili Peppers is adott már itt koncertet, sőt hiphop közegből is lépett fel itt előadó, Russ személyében.

A nagyhatalmú zenészek szakszervezete ritkán lép fel az ilyen rendezvények ellen, de az utóbbi években célpontjukba vették az „illetlennek” tartott zenei műfajokat, köztük a rap zenét. A szakszervezet közölte, hogy nem avatkozik be semmilyen zenei előadásba, amíg azok „nem ássák alá az egyiptomi nép ősi szokásait és hagyományait”. A szervezet a közösségi médiatartalmak és „a művész állásfoglalásainak vizsgálata után képeket és dokumentált információkat talált az általa gyakorolt furcsa rituálékról, amelyek ellentétesek hagyományainkkal” – áll a közleményben. Azt nem részletezik, hogy milyen „rituálék”-ra gondolnak.

A koncertet, ahol Scott az új nagylemezét leplezte volna le, előző héten jelentették be, és negyed óra alatt minden jegy elfogyott rá.

(Yahoo)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés