Kövess minket

Aztaa

Egyre több Rolexet lopnak, 60%-kal növekedett egy év alatt a luxusóra lopások száma

Megosztva

Több mint 1 milliárd font értékű luxusórák eltűnését vagy ellopását jelentették be Európában, és a lopások száma tavaly ugrásszerűen megnőtt – tudósít a Bloomberg.

Mintegy 80 000 órát regisztráltak lopottként vagy eltűntként a The Watch Register nevű cégnél, amely díj ellenében segít a tulajdonosoknak, aukciós házaknak és kereskedőknek azonosítani az ellopott órákat. Tavaly mintegy 6815 óra került fel a listára, ami 60 százalékos növekedést jelent az előző 12 hónapos időszakhoz képest – közölte a cég hétfőn.

Ahogy a Rolex, az Audemars Piguet és a Patek Philippe legkeresettebb modelljeinek másodpiaci árai a járvány idején megugrottak, úgy nőttek az óralopások és a bűnözés is.

A londoni Metropolitan Police Service tavaly akciót indított a probléma kezelésére, miután a késsel fenyegető rablások száma 60 százalékkal megugrott május és június között. Párizsban eközben 30 ügynökre nőtt a luxusórák lopásának megállításával foglalkozó rendőrségi munkacsoport. A The Watch Register adatbázisa szerint a Rolex a legtöbbet célba vett márka, az órák 44 százalékát teszik ki, ezt követi az Omega és a Breitling. A cég több mint 30 éve gyűjti az adatokat.

Néhány márka radikális lépéseket tett a probléma kezelésére. Az Audemars Piguet, a Royal Oak gyártója áprilisban közölte, hogy egy új, két évig tartó szolgáltatási program keretében felajánlja az ügyfelek ellopott óráinak cseréjét.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés