Kövess minket

Stílus

Együtt maradsz a pároddal?

A párkapcsolatok négy csoportja és esélyük a szakításra!

Megosztva

par1110

Fotó: Getty/iStock

Érdekes felmérést tettek közzé a nevezetes brit tudósok. A párok négy csoportba oszthatók, és ezek alapján megjósolható, hogy együtt maradnak-e vagy szakítanak.

A tanulmányt Brian Ogolsky, az Illinois Egyetem kutatója tette közzé. 376, a húszas éveik közepén járó pár életét követte nyomon, kilenc hónapon át. Ebből vonta le következtetéseit.

1. Drámai

Ez volt a legnépesebb csoport, a párok 34 százaléka tartozik ide. Ebben a kapcsolatban sok az öröm és sok a bánat is, a felek viszonylag sok időt töltenek külön, és a családtól, barátoktól kevés támogatást kapnak.

2. Partnerközpontú

A kapcsolatok 30 százaléka ilyen. Bár az változhat, hogy mennyi időt töltenek együtt a szerelmesek, de az biztos, hogy ebben a csoportban figyelnek oda egymásra a leginkább.

3. Szociális

Ezt a csoportot – 19 százalék – befolyásolja leginkább a környezet. Az ebben élő párokra erősen hat a barátok, a család véleménye.

4. Konfliktusos

A kapcsolat a vitákról szól, a feszültség központi eleme. A párok 12 százalék sorolható ide.

Meglepő, de kilenc hónap elteltével a drámai csoportba tartozók közül szakítottak a legtöbben, nagyobb arányban, mint azok, akiknél a vitáról szóltak a mindennapok! A legnagyobb valószínűséggel pedig a partnerközpontú párok maradtak együtt. Ti hova tartoztok?

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.