Kövess minket

Campus

Ekkorát durrant az idei Campus Fesztivál

Majdnem elérték a százezres látogatói számot.

Megosztva

Az idei Campus Fesztiválon megdőlt a tavalyi 85 ezres látogatottsági rekord, a vasárnap hajnalban véget ért négynapos rendezvényen összesen csaknem százezren buliztak a Nagyerdő fái alatt – összegezte a találkozó mérlegét a fesztivál igazgatója.
Miklósvölgyi Péter elmondta, hogy az elmúlt évhez képest a programok jóval nagyobb érdeklődés mellett zajlottak. Az előzetes statisztikák alapján idén már az 50 százalékot is meghaladta a régión kívülről érkezett látogatók aránya, a Campus országos nagyrendezvénnyé vált.
A fesztiváligazgató értékelése szerint bevált a két nagyszínpados elrendezés. Minden rendben zajlott a fesztivál ideje alatt és a várakozásoknak megfelelően sikerült megdönteni a tavalyi látogatói csúcsot, az idén 98 ezren kapcsolódtak ki Debrecenben.
A terület helyreállítása vasárnap megkezdődött, de „fejben” már a jövő évi találkozón gondolkodnak, és készülnek a jubileumi 10. Campus Fesztiválra – fűzte hozzá.
A Nagyerdei Stadion környezetében, több mint húsz hektáron hét külföldi sztárzenekar mellett csaknem 200 hazai fellépő szórakoztatta a közönséget, emellett ugyanennyi nem zenei program is szerepelt a kínálatban. A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, Jess Glynne brit énekesnő, az ír Therapy? és a holland Kensington is ott volt az idei Campus Fesztiválon.
A legnépszerűbb koncertet az elmúlt évekhez hasonlóan a Tankcsapda adta (galériánkért klikk ide), de hatalmas sikert aratott a Halott Pénz, a Brains, a Quimby, Majka és Curtis, a Wellhello (erről itt írtunk részletesebben) és a belga Netsky is. Idén először két nagyszínpad működött a fesztiválon.
A zenei programok mellett voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a kihagyhatatlan Dumaszínház humoristái is szórakoztatták a közönséget.

Nagy érdeklődés kísérte az Egyetem teret, ahol több mint ezer négyzetméteren a Debreceni Egyetem (DE) mutatta be az egyetemváros sokszínűségét. A teltházas pódiumbeszélgetések és dumaszínházi produkciók mellett az intézmény rektora új szerepben is bemutatkozott: az egyetemi kötődésű Android együttes vendégdobosaként láthatta a fesztiválközönség.
Az idei Campus a fejlesztésekről is szólt. A szervezők megduplázták a kerékpártárolók és a mobil WC-k számát, bevezették a készpénzmentes fizetési rendszert és a nagyobb programhelyszínek nézőterét is kibővítették.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés