Kövess minket

Sziget

Eladták a Szigetet

A magyar tulajdonosok egy brit befektetőcégnek adták el a többségi tulajdonrészüket.

Megosztva

Forrás:

A magyar tulajdonosok eladták 70%-os, többségi tulajdonrészüket egy brit-amerikai befektetőcégnek, az Edition Capitalnak. UUtóbbin keresztül a fesztivál mögé áll a Providence Equity Partners globális befektetési alap – mindkét cég a médiában és szórakoztatóiparban érdekelt. A Szigettel együtt a VOLT, a Balaton Sound, a Gourmet Fesztivál és a Gyerek Sziget is az új többségi tulajdonoshoz került.

Gerendai szerint, aki Fülöp Zoltánnal, Lobenwein Norberttel és Takács Gáborral együtt ezentúl 30% tulajdonrészt birtokol, az eladással a Sziget a továbbiakban a Providence partnereként egy következő növekedési és fejlesztési fázisba léphet.

“Az elmúlt években sok megkeresést kaptunk mind pénzügyi, mind szakmai befektetőktől, de a legszimpatikusabb a Providence ajánlata volt, mert új lehetőségeket nyitott meg előttünk. Az új partnerünk segítségével egy hatalmasat léphetünk előre és elkezdhetünk egy sor olyan ambiciózus projektet, amelyet már egy ideje szerettünk volna megvalósítani. A Providence pénzügyi forrásai és nemzetközi háttere, kiegészülve a mi csapatunk szakértelmével egy még erősebb pozícióba hoz minket, megnyitva olyan új növekedési lehetőségeket, amelyek korábban nem lettek volna lehetségesek.” – idézte Gerendait a 24.hu.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.