Kövess minket

Aztaa

Elárasztotta a műanyagszemét a Glastonbury fesztivált, nem sokkal azután, hogy David Attenborough megköszönte a közönségnek, hogy nem dobálják el a műanyagot

A globális felmelegedés volt a fesztivál idei témája.

Megosztva

Forrás: SWNS

Nem csak Stormzy, de a legendás természettudós és dokumentumfilmes, David Attenborough is fellépett a 2019-es Glastonbury fesztivál nagyszínpadán. Anglia leghíresebb fesztiválja idén a globális felmelegedésre próbálta felhívni a figyelmet, ez azzal járt, hogy betiltották a műanyagpalackos vizeket a pultoknál, egyéb italokat újrahasználható palackban árultak, a bulizók pedig csak fémtartályokból vehettek magukhoz vizet. Sajnos ez néha fél órás sorokkal járt a szomjas fesztiválozók számára.

[twitter]https://twitter.com/alisonlones/status/1144208378295672832[/twitter]
Attenborough ennek az apropóján lépett a fesztivál Pyramid színpadára, hogy megköszönje a közel 200 ezer bulizónak, hogy kibírtak vizespalackok nélkül pár napot, ja és ha már ott volt, a hamarosan érkező Seven Worlds című sorozatát is reklámozta kicsit. A dokumentumfilmes a 2017-es A kék bolygó II. című korábbi természetfilmjéből is bejátszott egy a vízalatti világot megidéző hanganyagot. „Volt egy jelenet A kék bolygó II-ben, amire valamiért mindenki emlékszik. Arra gondolok, amely megmutatta, hogy milyen hatása van a műanyagnak az óceán élővilágára. Ez a nagyszerű fesztivál most műanyag-mentessé vált, ezzel több mint egymillió vizespalacktól mentettétek meg a környezetet Glastonbury, köszönöm, köszönöm!” – mondta a beszédében Attenborough, és hatalmas sikere volt.

[vembed youtube=”Ru5JYf7X5Ck” ]Pár órával Attenborough beszéde után aztán így nézett ki a fesztivál nagyszínpada előtti terület:

Forrás: SWNS


Forrás: SWNS

Forrás: SWNS

Forrás: SWNS

Forrás: SWNS

(The Tab, 444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés