Kövess minket

Aztaa

Elárverezik Kurt Cobain 6db hajszálát

Megosztva

Rendkívül ritka hat hajszál Kurt Cobain fejéről” – ezzel a mondattal indul az Iconic Auctions új zenei gyűjteményében található legfurcsább tárgy leírása. A Nirvana énekesének hajszálai egy “Amazing Music Auction” nevű új aukció részeként kerülnek eladásra, és egy igen részletes háttérsztori is tartozik hozzá.

A leírás szerint Kurt haját 1989-ben a Bleach turné egyik angliai állomásán vágta le egy korai bizalmasa, Tessa Osbourne. A hajnyisszantásról fotó is készült, látható Tessa kezében az olló és a kurtítás pillanata is. Tessa érezhette, hogy Kurt és a zenekara még nagy hírnévre fognak szert tenni, vagy csak szimplán szeret apróságokat megőrizni, hisz félrerakta a loknikat, melyeket egy kis zacskóban adott át egy seattle-i művésznek, Nicole DePolonak, Kurt halála után. A kis zsacsihoz egy fecnit is csatolt, rajta a hajvágás pontos dátumával és helyszínével: 29/10/89: Birmingham, Anglia, 27 Holy Rd., Handsworth, Birmingham B202BU.

A kb. 6 centis hajszálakért 2500 dollárról (kb. 740 ezer forint) indul a licit, ezt már valaki meg is rakta, de aki lecsapna rá, az itt megteheti.

(CoC)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés