Keresés

Elektronikus ékszerek #1

Offmedia- 2015.09.03. 11:04

Az érdekes fedőnév alatt egy német producer, Hendrik Weber bújik meg, akinek életkora lassan a 40 év felé közelít. A zenéje a „minimal techno” címkével fémjelezhető, melyet immár 13. éve oszt meg a közönséggel. Magának akusztikus hangszerekkel díszített kozmikus minimál technójával szerzett hírnevet.

Jelenleg a Rough Trade kiadóval áll szerződésben, akik olyanokkal dolgozik együtt, mint például Arcade Fire, Emilliana Torrini vagy a The Libertines.

Pantha Du Prince említésre méltó albuma, a This Bliss 2007-ben jelent meg a német Dial Records kiadó gondozásában. Előtte 2004-ben adta ki debütáló lemezét, a Diamond Daze-t. Ekkor még nem hangolódott rá a víztiszta house-ra vagy a táncolós elektronikus zenére. Egyedülálló módon közelítette meg a klubokban hallható zenét. A This Bliss a legjobb példája annak, hogy a technót intelligens módon is fel lehet fedezni, úgy, hogy nem kényszeríti hallgatóját táncolásra. Weber olyan zenéket alkot, melyek nemcsak klubokban állják meg a helyüket, hanem kreatív munka mellett vagy akár pihenés mellett is. Próbáljátok ki, ti is!

A This Bliss album egy hihetetlen nagy egységet alkot, ezért nem lehet megmondani, hogy melyik a legjobb száma. Ahhoz pedig, hogy véleményt nyilváníthassunk ajánlott az egész lemezt végig hallgatni. A lemezen 10 szám kapott helyet, mely 75 percnyi zenei élményt biztosít.

A This Bliss után a rajongóknak 3 évet kellett várni a német tehetség újdonságára, a Black Noise albumra, mely az előzőhez képest relevánsan jobbnak értékeltek.

2010-től Pantha Du Prince nem adott ki egyetlen szólóalbumot sem. Új projektekbe vágott, például Stephan Abry-vel, akivel 2010-ben az Ursprung  albumon fáradozott. 2013-ben pedig a The Bell Laboratory-val működött közre, közösen készítették az Elements of Light albumot. Zenéit ajánljuk mindenkinek, akik bírják az experimentális karaktert.

 

(A cikk kezdő fotója: Getty image by IStock)

Hozzászólások

Érdekes lehet