Kövess minket

Elektronikus

Elektronikus ékszerek #1

Pantha Du Prince nemcsak egy elektronikus ékszer, hanem különleges techno zenéjével főleg az intelligens réteg kedvelt zenésze.

Megosztva

Az érdekes fedőnév alatt egy német producer, Hendrik Weber bújik meg, akinek életkora lassan a 40 év felé közelít. A zenéje a „minimal techno” címkével fémjelezhető, melyet immár 13. éve oszt meg a közönséggel. Magának akusztikus hangszerekkel díszített kozmikus minimál technójával szerzett hírnevet.

Jelenleg a Rough Trade kiadóval áll szerződésben, akik olyanokkal dolgozik együtt, mint például Arcade Fire, Emilliana Torrini vagy a The Libertines.

Pantha Du Prince említésre méltó albuma, a This Bliss 2007-ben jelent meg a német Dial Records kiadó gondozásában. Előtte 2004-ben adta ki debütáló lemezét, a Diamond Daze-t. Ekkor még nem hangolódott rá a víztiszta house-ra vagy a táncolós elektronikus zenére. Egyedülálló módon közelítette meg a klubokban hallható zenét. A This Bliss a legjobb példája annak, hogy a technót intelligens módon is fel lehet fedezni, úgy, hogy nem kényszeríti hallgatóját táncolásra. Weber olyan zenéket alkot, melyek nemcsak klubokban állják meg a helyüket, hanem kreatív munka mellett vagy akár pihenés mellett is. Próbáljátok ki, ti is!

[vembed youtube=”krjVLLdPC9M” ]

A This Bliss album egy hihetetlen nagy egységet alkot, ezért nem lehet megmondani, hogy melyik a legjobb száma. Ahhoz pedig, hogy véleményt nyilváníthassunk ajánlott az egész lemezt végig hallgatni. A lemezen 10 szám kapott helyet, mely 75 percnyi zenei élményt biztosít.

A This Bliss után a rajongóknak 3 évet kellett várni a német tehetség újdonságára, a Black Noise albumra, mely az előzőhez képest relevánsan jobbnak értékeltek.

[vembed youtube=”6C4FDVSD4qg” ]

2010-től Pantha Du Prince nem adott ki egyetlen szólóalbumot sem. Új projektekbe vágott, például Stephan Abry-vel, akivel 2010-ben az Ursprung  albumon fáradozott. 2013-ben pedig a The Bell Laboratory-val működött közre, közösen készítették az Elements of Light albumot. Zenéit ajánljuk mindenkinek, akik bírják az experimentális karaktert.

 

(A cikk kezdő fotója: Getty image by IStock)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés