Kövess minket

Hiphop

Elfelejtette a Liquid Swords szövegét GZA a szobakoncin, de így legalább volt ideje sztorizgatni, míg a zenészek húzták tovább

A Géniusz minden körülmények között Géniusz.

Megosztva

Forrás:

Régóta fut már Youtube-on az NPR jóvoltából egy sorozat Tiny Desk Concert néven, ahol ismert zenészek adják elő három számukat egy hangulatos szobakoncert keretein belül, hangszeres kíséret mellett. Több rapper is megfordult már a műsorban, ezen a héten a Wu-Tang Clan egyik legverbálisabb tagja, GZA vendégeskedett náluk. Az adás finoman szólva rendhagyóra sikeredett: a rapper a legismertebb, platina státuszú lemezéről, az 1995-ben kiadott Liquid Swords-ról adott (volna) elő, de a kezdeti lendülete a rövidke fellépés végére megszakadt, és mikor a címadó trekre került a sor GZA egyszerűen elfelejtette annak a szövegét. A The Genius néven ismert emszí azonban nagyszerűen kivágta magát a kissé kellemetlen szituból, hiszen rap helyett volt alkalma elmesélni, hogyan született meg a szám anno, miközben a zenészek rendületlenül muzsikáltak tovább.

„Nézzétek, előfordul néha, hogy elfelejti az ember a saját verzéit” – mondta a meglepett, de annál jobb hangulatú közönségének, majd anekdótázgatni kezdett.

„Ezt a számot Staten Island-en vettük fel. RZA és Masta Killa volt velem a stúdióban.Jól éreztük magunkat; iszogattunk, szívtunk is egy kicsit, közben pedig sakkoztunk.”

Végül nem hagyta annyiban a dolgot, a refrén után visszatértek az emlékei, így befejezni már betudta a számot, amit a nép kitörő örömmel fogadott. Az első két trekket, a Living In The World Today-t, valamint Duel Of The Iron Mic-ot hiba nélkül eltolta, mégis a baki miatt lesz emlékeketes a performansz.

RZA, aki egyébként nem csak csapattársa, hanem uncsitesója is GZA-nak, egy friss interjú során az egekig magasztalta a Liqiud Words albumot, mondván, ha Kendrick Lamar Pulitzer-díjat kaphatott, akkor GZA is bőven megérdemelte volna azt korábban. Szerinte ugyanis nagyon kevesen tudnak olyan zseniális szöveget írni, mint ő.

[vembed youtube=”1qm1OloZYmQ” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés