Kövess minket

Tech

Elfelejthetjük a jelszavunkat, Amerikában már ujjlenyomattal bankolnak az emberek

A banki jelszavak ideje lejárt.

Megosztva


Amerika legnagyobb bankjai kezdenek áttérni a hagyományos jelszavakról az ujjlenyomat-leolvasásra, az arcazonosításra és egyéb biometrikus azonosítás típusokra. – írja a New York Times.
A Bank of America, JPMorgan Chase, vagy éppen a Wells Fargo már rutinszerűen használja a mobil ujjlenyomatleolvasó rendszert ügyfelei online bankfiókjainak beléptetőrendszereként. A pár hónapja bevezetett új módszert gyakorlatilag bárki használhatja, aki olyan mobillal rendelkezik, melyen van ujjlenyomat-olvasó.
A változtatást már csak azért is támogatják a bankok, mivel egyre többet lehet hallani arról, hogy hackerek személyes infókat, nem ritkán pedig jelszavakat lopnak bizonyos oldalakról, nemrégiben például a Google saját levelezőrendszeréből, a Gmailből loptak jelszavakat, és mint tudjuk, sokan ugyanazt a jelszót használják mindenhova. Természetesen a biometrikus azonosítókat is el lehet lopni, de a bankok azt állítják, ez még mindig a legbiztonságosabb megoldás.

Hiszünk benne, hogy a jelszavak ideje lejárt” ezt már Tom Shaw, a USAA nevű bank pénzügyi bűncselekményekért felelős igazgatója mondja. “Felismertük, hogy muszáj továbblépnünk a felhasználók által megadott azonosítókon, mivel egyre nagyobb a veszély az adatsérelemre.
Mint mindennek, azért ennek is van rossz oldala, ez esetben az, hogy gyakorlatilag átadjuk a bankoknak a legszemélyesebb azonosítónkat, amit aztán nem is tudunk csak úgy megváltoztatni, mint azt anno pár számjegynél tettük. Néhány bankvezető azt állítja, hogy gyakran rá is kérdeznek az ügyfelek, hogy az ujjlenyomatokat például tárolják-e valamilyen formában, mint ahogy azt az F.B.I. teszi. A bankok azt mondják, csak sablonokat tárolnak, ami nem egyezik meg az ujjlenyomattal, így aztán nem is tudnak vele visszaélni.
A Bank of America-nál szeptember óta (azóta vezették be a biometrikus azonosítást), az ügyfelek 33%-a már használja az új rendszert.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés