Kövess minket

Hiphop

Elhunyt az ózdi rapper, Thysta

Megosztva

37 éves korában váratlanul elhunyt az ózdi rapper, Thysta.

Thysta, igazi nevén, Szurdoki Gábor 2009-ben jelentette meg debütáló EP-jét, a „Ha nem ismersz„-t, melyben nem csak a nehezebb sorsban lévő magyar honfitársaink problémáit (alkoholizmus, droghasználat, utcai bandázás, öröklődő szegénység) rappelte meg, de motivációt is adott a kitöréshez.

Erre az EP-re került fel a ‘Borsodi Dal‘ című zene is, mely sokak radarjára rárakta az északkeleti rappert, és a régió kvázi utca-himnusza lett. Felfigyelt rá Wanted, és Funktasztikus is, akikkel kollab dalokat készített. A szövegelés mellett Thysta producerként is aktív volt, Shocker Rhymes „Sokkoló Valóság”-jának például ő volt a vezető producere.

Polgári foglalkozása webprogramozó és grafikus volt, ő készítette The Game 2012-es, Jesus Piece albumának hivatalos weboldalát, de Snoop Dogg-nak is készített egy oldalt anno. Zenei karrierjébe több éves szüneteket iktatott be, de visszatérő dalai már nem robbantak akkorát, mint a debütálása, ennek ellenére aktív maradt, és rendre dobálta ki a dalokat és a saját készítésű vizuálokat. Legutóbbi klipje két hete jött ki, „Ne Várj” címmel.

Halálának oka nem nyilvános.

Nyugodjék békében!

(Ghetto Radio)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük