Kövess minket

Aztaa

Elhunyt Nagyfater, a világ legidősebb akváriumi hala

Az ausztráliai tüdőshal 90 évet élt meg.

Megosztva

Szomorú híreink vannak. 90 éves korában elhunyt Nagyfater (Granddad), a világ legidősebb fogságban tartott hala. A fajtáját tekintve ausztráliai tüdőshal, már 80 éve élt a chicagoi Shedd Aquarium-ban, ahova 1933-ban költöztették át Sydney-ből.

[fbpost]https://www.facebook.com/sheddaquarium/photos/a.55982732842.69877.48206282842/10154403570152843/?type=3&theater[/fbpost]

Nagyfater az utóbbi időben már nem volt jól, nem evett semmit, emellett több szerve is felmondta a szolgálatot, ezért az akvárium dolgozói úgy döntöttek, hogy inkább eutanáziát alkalmaznak rajta, megkímélvén a további szenvedésektől.

Az ausztráliai tüdőshalak egyébként akár száz évig is elélhetnek. Nagyon ritka, védett fajról van szó, ráadásul előfordul, hogy csupán öt évente szaporodik. Éppen ezért az is elképzelhető, hogy nem sok olyan matuzsálem él még a világon, mint Nagyfater.

Akinek egyébként nagyszerű élete volt az akvárium elnöke, Bridget C. Coughlin szerint. Kedvencei a leveles zöldségek voltak, ezekből mindennap fogyasztott, nem is keveset. Nagyfatert a látogatók is imádták, ő pedig odáig volt, ha a hátát vakargatták.

Ég veled, Nagyfater!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés