Kövess minket

Stílus

Elhunyt Paul Van Doren, a Vans társalapítója

Megosztva

A kép forrása: NBC News via Vans

Csütörtökön meghalt Paul Van Doren, a világhírű Vans gördeszkás brand egyik alapítója – adta hírül a márka egy közleményben és a közösségi médiában.

“A Vans fájó szívvel jelenti be Paul Van Doren társalapító halálát. Paul nem csak vállakozó volt, hanem újító is. Sok erőt kívánunk a Van Doren családnak és a Vans-család megannyi tagjának, akik életre keltették Paul örökségét.” – áll a kaliforniai deszkás cég Twitter bejegyzésében.

Paul, aki noha nem végezte el a középiskolát, de állítólag remek vállalkozói képességekkel rendelkezett, két másik partnerrel és testvérével, Jim Van Dorennel hozta létre a Vanset a ‘60-as évek Amerikájában, első üzletük pedig 1966-ban nyitotta meg kapuit Kalifornia államban, Anaheim városában. Mint a CNN is írja, a nyitás napján Pauléknak mindössze 12 vevőjük volt, ma pedig már a világ egyik legnagyobb és legtöbbet érő brandjeként említhetjük a Vans márkát, amely mostanra annak a VF Corporationnek a része, mely a The North Face-t, a Timberlandet, a Dickies-t, 2020 óta pedig a Supreme-et is birtokolja

Van Doren tragikus halálhíre, melyet a costa mesai Vans (itt található a vállalat aktuális székhelye Kaliforniában) is megerősített a társalapító-ikon új életrajzi könyvének megjelenése után 9 nappal érkezett. Az Amazonon debütált, borítóján egy Slip-Ont ábrázoló memoár az „Authentic: A Memoir by the Founder of Vans” címet viseli, ebben Paul visszaemlékezései olvashatóak a Vans történetéről, felfutásáról és a divatiparról.

Van Doren halálának oka ismeretlen, a Vans közleménye szerint viszont Paul családja körében, nyugodt körülmények közt ment el.

Az innovatív gondolkodásáról híres úttörő üzletember 90 éves volt, nyugodjon békében.

A Vanset alapító testvérpár: Paul Van Doren (b) és Jim Van Doren (j) / Kép forrása: WWD

(CNN / Los Angeles Times)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés