Kövess minket

Bulvár

Elítélték A$AP Rocky-t súlyos testi sértésért, de nem kell börtönbe vonulnia

Ha csak nem ver meg megint valakit.

Megosztva

Forrás:

Bűnösnek találta A$AP Rocky-t a Stockholmi Bíróság súlyos testi sértés vádjában, de a rappernek nem kell több időt börtönben töltenie. Mint ismeretes, a New York-i rapper egy 19 éves srácot vert meg a svéd főváros egyik utcájában, miután az zaklatta őt és társaságát.

Rocky korábban ártatlannak vallotta magát és azt állította, hogy önvédelemből cselekedett, ezt a bíróság végül nem látta megalapozottnak, és felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint az áldozat, Mustafa Jafari sérelmére, 1300 dollár (kb. 380 ezer forint) megfizetésére kötelezte a rappert. Az ügyészség amúgy fél év börtönt és 16 ezer dollárnyi sérelmidíjat akart kiharcolni. A bíróság továbbá azzal indokolta a felfüggesztett kiszabását, hogy Rocky már közel egy hónapot töltött rácsok mögött, ez pedig elég büntetés volt számára. A rapper két barátját, akik szintén részt vettek a verésben, ugyanúgy elítélték.

A$AP Rocky-t és két társát július elején tartóztatták le svéd rendőrök, miután kikerült egy videó, amin az volt látható, hogy a rapper többedmagával megver egy fiatal srácot. A videó előzménye az volt, hogy a fiatal srác követte és zaklatta Rocky-ékat. Az eseményt mindkét fél másképp magyarázta, Rocky önvédelemnek állította be, míg az áldozat azt állította, hogy csak a rapper testőre által eltört fejhallgatójának árát szerette volna megkapni a rappertől, ezért követte őket. Az ügyből kisebb diplomáciai botrány is kialakult, Donald Trump (Kanye West kérésére) megpróbálta kiszabadítani Rocky-t a börtönből, de a svéd miniszterelnök közölte vele, hogy nem avatkozhat bele a független bíróság munkájába, eközben több zenész bojkottot hirdetett Svédország ellen, és egyes elvakult rajongók pedig a svéd nagykövetséget is képesek lettek volna felrobbantani, míg a nyugisabbak szimplán aláírásokat gyűjtöttek. Rocky-t végül augusztus elején engedték ki a börtönből, azonnal Los Angeles-be utazott egy magángéppel.

(Pitchfork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés