Kövess minket

Hiphop

Eljárást indított az FBI Bugzie The Don ellen, mert a „műkedvelő” rapper a Capitolium ostroma közben promózta új lemezét

Megosztva

Négy vádpontban indított eljárást az FBI bizonyos Bugzie The Don ellen, mert az amúgy Virginában élő – egyelőre nem túl ismert – rapper részt vett a Capitolium megtámadásban még ez év januárjának elején, sőt mi több, az ostrom alatt készült képekkel próbált új lemezének némi hírverést csapni.

A 26 éves Bugzie március 4-én dobta ki a szóban forgó, The Capital című albumát, melynek borítóján a legnagyobb nyugalommal cigizget egy páncélozott SWAT jármű tetején a Capitolium előterében, miközben az épület falai között már javában zajlott a magukról megfeledkezett Trump szimpatizánsok összecsapása a rendőrökkel. Bugzie az attak során többször posztolt a Capitoliumból Insta sztoriban, azzal az egyáltalán nem titkolt szándékkal, hogy ezen bejegyzésekkel is az új cumóját promózza. Pechére azonban az általa készített szelfik és egyéb képek rövid úton az FBI-nál kötöttek ki, és emberünket egy héttel a megjelenés után, március 11-én óhatatlanul letartóztatták – 400 társával egyetemben – az ostromban való tevékeny részvétele miatt.

Bugzie a kihallgatásán azzal mentegette magát, hogy csak egy klipet akart Washingtonban forgatni, ezért is utazott el a fővárosba, ám mikor értesült arról, hogy a Capitoliumnál ezerrel pörög a balhé, úgy döntött, odamegy körülnézni. Vallomása szerint mintegy negyven percig sétálgatott békésen az épületben, ahol egyébként semmit sem rongált meg, mindössze néhány képet lőtt a lenyűgözően szép helyiségekről. Azt is tagadta, hogy „Trumpista” lenne, szerencsétlenségére csupán rosszkor volt rossz helyen.

A képeket elnézve, ezzel a kijelentésével aligha tud majd komolyan védekezni a holnap kezdődő tárgyalásán.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés