Kövess minket

Aztaa

Eljött az az idő, mikor a levegő is pénzbe kerül!

Sokszor hallottuk már azt, hogy eljön az az idő, mikor a levegőért is fizetnünk kell! Bekövetkezett…

Megosztva


A kínaiak már hosszú hónapok óta a szmogban úsznak és az ottani levegőt szinte harapni lehet annyira magas a légszennyezettség!  Néhány ravasz befektető, a káoszt kihasználva alapított egy céget, amelynek a főprofilja az, hogy kanadai levegőt palackoznak a kínaiak számára.

Nos, az ötlet elég bizarr! Néhányunknak ismerős lehet a levegő palackozása az Űrgolyhók (Spaceballs) című vígjátékból, mikor Brooks által alakított karakter, a fiókból húz elő egy Perri-Air nevezetű sűrített oxigént, majd ezt belélegezve jut friss levegőhöz. Azonban, a helyzet ennél sokkal komolyabb!

[vembed youtube=”SiabeNR_q0U” ]
A kanadai cég, a Sziklás-hegység friss levegőjét értékesíti jó áron a fulladozó kínaiaknak. A Vitality Air nevű társaságot, amelyet Edmontonban alapítottak, tavaly október környékén kezdte meg a tényleges működését. Az első, 500 palackból álló frisslevegő-szállítmányt, körülbelül két nap alatt elkapkodták! Ezt az információt a cég egyik társalapítója, Moses Lam közölte a The Telegraph magazinnal.


A pletykák szerint, még további 4000 palackot tartalmazó konténer van úton Kínába. A rossz hír az, hogy ezeknek már mind megvan a tulajdonosa. Egy 7,7 literes palackot, amelyet a fenséges Sziklás-hegység Banff Nemzeti Parkjának, valamint a Lake Louise kristálytiszta levegőjével töltöttek meg, nagyjából 100 jüanért (majdnem 5000 FT) árusítanak. Ez csaknem ötvenszer drágább, mint egy üveg ásványvíz Kínában.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés