Kövess minket

Aztaa

Elképesztő áron, 41 milliárd forintért kelt el egy Amedeo Modigliani festmény New Yorkban

Igen, jól olvastad. 41 milliárdért.

Megosztva

Forrás:

Egy név nélkül licitáló gyűjtő 157 millió dollárt sem sajnált Amedeo Modigliani 1917-ben festett, Nu couché (sur le côté gauche) című képéért a New York-i Sotheby’s aukciósház májusi árverésén. Ez új rekord a cégnél, de nem csak ők, hanem az olajfestmény korábbi tulajdonosa is nagyot kaszált az üzlettel, hiszen 2003-ban „mindössze” 27 millió dollárért jutott hozzá a 147 centiméter szélességű akthoz. A mű külön érdekessége, hogy ez a 36 éves korában elhunyt hedonista művész egyetlen teljes alakos, fekvő alkotása.

[instagram]BixuTyDgvNb[/instagram]Könnyen gondolhatnánk, mégsem ez világ legdrágábban leütött festménye. Leonardo da Vinci műve, a Salvator Mundi 450 millió dollárért ment el még 2017-ben egy árverésen, bár csak idő kérdése, és valaki ezt is túllicitálja majd.

Csak úgy, mint a világon bárhol, Magyarországon is fénykorát éli a festmény piac. A Virág Judit Galéria tavaszi aukcióján pár nappal ezelőtt például 96 millió forintot fizetett valaki Kádár Béla Zenészek című alkotásáért, míg a Kieselbach Galéria szintén tavaszi árverésén egy Czigány Dezső festményért adtak 50 millió forintot több más, tízmilliós tétel mellett.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés