Kövess minket

Hiphop

Elkészült Frank Ocean ötödik albuma

Vajon beteljesedik-e a jóslat?

Megosztva

Forrás:

Christopher Breaux, avagy Frank Ocean kétségkívül egy titokzatos előadó. A Nostalgia, Ultrát követő, 2012-es debütlemeze, vagyis a Channel Orange után eltűnt a nyilvánosság szeme elől, egészen 2015-ig alig halhattunk róla, amikor is felrebbentek a hírek, hogy készen van egy új korong, sőt, nem is egy, hanem egyenesen két verzióról szólt a fáma. Hiába a pár kiszivárgott infó, 2016 augusztusáig az internet népe kétségbeesve, minden reményét elvesztve, egy emberként epedezett a friss anyagért. Majd lássatok csodát, augusztus 19-én napvilágot látott a Beyoncé Lemonade-jéhez hasonlóan vizuális albumnak titulált Endless. De csak ezután jött a java, 20-án minden rajongó lecsaphatott az eredetileg Boys Don’t Cry-ként beharangozott Blonde-ra a világ különböző országaiban felállított pop-up boltokban, egy fotókban, dalszövegekben gazdag, inspirációkat felsorakoztató magazin társaságában.

A fanok -beleértve magamat is- négy évig tartó kálváriája így véget ért, és az hónapok múlásával azon kaphattuk magunkat, hogy Frank bizony aktívan alkot. Kezdődött minden a dupla platinává vált, Migos-szal közös Slide-dal, majd a saját rádióműsor, a Blonded Radio keretein belül kidobott Chanel-lel, aztán felbukkant a Biking, a Lens, a Provider és így tovább.

Young Thug, Kate Moss és Yung Lean mellett a Calvin Klein kampány fő arca volt 2016 nyarán, megfordult a legmenőbb zenei fesztiválokon, több tízmilliós pert nyert apja ellen, és extravagáns szülinapi bálon ünnepelt Tyler, the Creator és SZA társaságában. A queer kultúráért kiállva csillogó, kék szoknyában modellkedett az angol 032c magazin borítóján, és lett címlapsztárja az i-D új számának is, a stábnak pedig lehetősége nyílt egy 32 oldalas, saját munkákat tartalmazó  fotóesszét is publikálni tőle. Az idei black friday apropóján egy rakat Worldnet pulcsit dobott piacra, négy nappal ezelőtt pedig a fent említett Endless fizikai, azaz cd, dvd, vinyl, és vhs formátumban, újrakeverve is kikerült.

Most hétfőn pedig következett egy újabb, jelentéktelennek tűnő, mégis ezrek figyelmét felkeltő, sejtető Tumblr bejegyzés, ami nem mást vetített előre, mint egy új, sorban az ötödik album érkezését:

http://frankocean.tumblr.com/post/167963583301/well-i-made-the-album-before-30-i-just-aint

Az utóbbi helyzetjelentés visszautal Frank egy, 2012-ben publikált tweetjére, melyben azt a célt tűzte ki, hogy szeretne öt albumot kiadni, mielőtt betölti a harmincat. Az idő elrepült, október 28-án pedig Mr.Breaux elérte a tripla x-et. A terv így talán meghiúsultnak látszik, de ahogy az aktuális poszt is állítja, a cucc készen van, már csak a megjelenés dátumáról kell találgatnunk. Egy váratlan lemez drop ugyanúgy benne van a pakliban, akárcsak egy hivatalos bejelentés, mégis, Frank alkotói személyiségét és eddigi húzásait alapul véve jóval valószínűbb, hogy a semmiből kapjuk kézhez a legfrissebb mesterművet.

[vembed youtube=”8BPjinPY4SE” ]Frank Ocean egy olyan popkulturális ikon, akinek minden mozdulatára figyel a sajtó. Fényes karrierje alatt valósággal megreformálta az R&B-t, nagyhatású üzeneteivel sikeresen teret engedett a másság elfogadásának, emellett több ízben fellépett a homofóbia és a kirekesztés ellen. Ha a háttérből is, folyamatosan nyomást gyakorol, egyfajta modern, szürke eminenciásként lázban tartva a kritikusokkal együtt a rajongókat is. Ez a színfalak mögött rejtőzködés, és titkos munkálkodás teszi igazán izgalmas és potenciális alkotóvá őt, akire nagyon nagy szüksége van még a 21.századi közéletnek, zeneiparnak és divatvilágnak egyaránt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés