Kövess minket

Bulvár

Elkezdődött A$AP Rocky pere Svédországban, a rapper ártatlannak vallotta magát

Akár két év börtönt is kaphat, ha bűnösnek találják.

Megosztva

Forrás:

Elindult A$AP Rocky pere Svédországban a mai napon. A rappert – igazi nevén Rakim Mayers – azzal gyanúsítják, hogy július elején súlyoson megvert egy fiatal srácot az utcán, és ebben két másik társa is segítségére volt. Rocky azzal védekezik, hogy önvédelem volt az egész. 

A rapper nem szólalt fel a bíróságon, de azt elmondta, hogy ártatlannak vallja magát. Az áldozat egy 19 éves fiú, Mustafa Jafari, aki a tárgyaláson elmesélte, hogy Rocky a nyakánál fogva emelte fel, majd vágta a földhöz, ahol aztán ütötték és rúgták. Állítása szerint próbált visszaütni, de sikertelenül. „Azt hittem halálra vernek az utcán” -mondta az áldozat.

Az esetről videófelvétel is készült, de a részletek homályosak. Az áldozat és egy barátja július 5-én, Stockholm utcáin kezdték el követni valamiért Rocky-t és társaságát. A rapper többször kérte a fiút, hogy ne zaklassák őket, az egyik járókelő által készített videón hallható, ahogy a rapper azt mondja: „Nem akarunk verekedni veletek. Nem akarunk emiatt börtönbe menni„. A kettőst a rapper testőre is megpróbálta elzavarni, mire ők megütötték egy fejhallgatóval, amit aztán a testőr a földhöz csapott. Ezután a két srác követelte, hogy fizessék ki az összetört fejhallgatót. A verés valamikor ezután történt, erről biztonsági kamerafelvételek is vannak, az ügyészség szerint ez, valamint több tanúvallomás bizonyítja, hogy Rocky nem önvédelemből ütött.

Az áldozat 139 ezer svéd koronát (átszámítva 4,27 millió forint) követel sérelemdíjként, de a rapperre további pénzbüntetést is kiszabhatnak, a büntetésének felső tétele pedig 2 év börtön. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ha börtönre ítélik, akkor a büntetését Amerikában is leülheti-e. A felek reménykednek, hogy péntekre ítélet születik az ügyben.

(Newsweek)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés