Kövess minket

B My Lake

Előadók, akiket vétek lenne kihagyni az idei B my Lake-en

Indul az ország legtrúbb elektronikus fesztiválja.

Megosztva

Forrás:

Augusztus 23-án ismét elstartol Magyarország legmenőbb elektronikus fesztiválja, a B my Lake. Lesz lépegetés, fürdőzés, sok-sok ásványvíz szürcsölés, no meg techno és house kifulladásig, de a többi mint 50 fellépőt úgyse tudod végigtáncolni, ezért muszáj lesz szortírozni. Szerencsédre itt van ez a minőségi lista azokkal az előadókkal, akiket egyszerűen bűn lenne kihagyni. A maradék időben úgyis a fesztivál területén lévő ingyenes, thai masszőrnél pihizel majd.

Sam Paganini 
mikor: augusztus 23 (szerda)
mit: techno

A fesztivál a Drumcode kiadó saját estéjével indul. Kezdőnapként egészen barátságos, 10 500 Ft-os áron be lehet már jutni, viszont a háromból csak két színpad üzemel majd. A kiadó feje, Adam Beyer helyett viszont a kopasz formákkal telepakolt label egyértelmű csillagát Sam Paganini ajánljuk, aki bőven leköröz bárkit a sokszor ismétlődő sémákra épülő mainstreamebb zenéket szállító kiadónál. A 2014-es Satellite című albumával már megmutatta, hogy tud ő hangulatosan építkező utazózenétől kezdve, rakatósabb technót, sőt még acidet is alkotni, élő szettjeitől pedig úgy kapkodja az ember a lábát, mintha lávából lenne a padló.

[vembed youtube=”FoQ-qWNmukM” ]

Dixon
mikor: augusztus 24 (csütörtök)
mit: house

A Resident Advisor 100-as DJ listáján rendre első helyet megkaparintó Dixon közel sem ahhoz alakítja a szettjeit, hogy a közönség mit vár el. Neve talán nem rezonál úgy egy egész generációval, mint a szintén listán lévő Solomun barátjáé, de az biztos, hogy az egyik „tanító” fellépésnek nézhetünk elébe.

[vembed youtube=”7LU18BJunVk” ]

Butch
mikor: augusztus 24 (csütörtök)
mit: house

Mikor 2015 októberében megjelent Butch „Dope” című száma, sokan felemlegették, hogy ha kicsit hamarabb jelenik meg, akár a nyár nagy slágere is lehetett volna. És az is lett, csak egy évre rá. 2016-ban már minden egyes nyári buliban ott szólt a tá-tárátáttátárá-tá, és a legtöbben 2017-ben sem engedték el, és ez így van jól, hisz egy KI-BE-BA-SZOTT himnusz! Lehet skandálni csütörtökön.

[vembed youtube=”_2l3R2BNImw” ]

Tijana T
mikor: augusztis 24 (csütörtök)
mit: techno

A szerbiai DJ-ben Tijana T-ben van valamiféle könnyed elegancia, kezdve a megjelenésétől, egészen a számszelekciójáig. És ez közel sem valamiféle burkolt kódnyelv arra, hogy unalmas, hisz akkor nem lenne itt a listán. Ha kell rákever egy veretőre Daft Punkot, sőt a Tel Avivos Boiler Roomját képes volt a SexyBackkel befejezni, amit nőgyűlölők azonnal leköpködtek, miközben valljuk be sokkal több Timberlake is elférne a tánctéren, ha lenne még pár ilyen tökös (ba dum tss) DJ a szakmában.

[vembed youtube=”xhjOkvUmRzo” ]

Solomun
mikor: augusztus 25 (péntek)
mit: house, tech house, techno

Mikor tavalyi B my Lake-n mosolyogva befejezte king Solomun a szettjét, hátrafordultam az egyik haveromhoz és három mondatban megbeszéltük, hogy mi a különleges ebben az emberben. Solomun nem egy olyan DJ, aki az elejétől a végéig zseniális zenéket rak, olyan meg pláne nem, aki nem hagyna szusszanásnyi (értsd: pultszünetnyi) időt két rárakósabb dal között. Nem, a luxemburgi emberünk azért kihagyhatatlan, mert olyan széles a zeneismerete, hogy mindig képes meglepetést okozni. Nem volt még olyan szettje, amiből hiányzott volna az a pillanat, hogy felkapod a fejed, és azt mondod „Úristen, mi ez a a zene?!„, hogy aztán garantáltan ne dobja fel a Shazam, hisz persze hogy kiadatlan. Három órás megaszettjébe, most sok ilyen momentum elfér majd.

[vembed youtube=”gvgSJ1-eTcc” ]

Amelie Lens
mikor: augusztus 25 (péntek)
mit: techno

A Nina Kraviz által elindított női hullám, melyben olyan előadók léptek előre mint Charlotte De Witte, Rebekah, vagy éppen Amelie Lens, egyre változatosabbá teszi a techno felső ágát is, ahova ezek az előadók hatalmas erővel húzzák fel magukat. Amelie az egyik legkeményebben dolgozó DJ a szakmában, aki ha kell lemezekről játszik, ha kell lenyom egy 6 órás szettet, oh és mellesleg nagyszerűen sötét produceri munkái vannak, egy kis csipetnyi aciddel fűszerezve (mondtam én, hogy Nina hatása minden). Pénteki szettje garantáltan veretőbb lesz, bármelyik pasiénál aznap.

[vembed youtube=”1q-1Bpy168g” ]

Ben Klock
mikor: augusztus 26 (szombat)
mit: techno

A berlini Isten, a Berghain egyik alapembere az évek alatt sokaknál egyenlő lett magával a techno szóval (lásd: szerző, és mindenki, akit erről a szerző meggyőz). Építkező, okos, de egyben zakatoló szettjei nem azoknak való, akik lötyögni szeretnek a tánctéren, vodkaszódával a kézben. Szombati fellépése előtt kiadójánál lévő társai Ben Sims, és DVS1 is elkísérik, így egy estére biztosan Berlin varázsolnak Zamárdiból.

[vembed youtube=”Kq4nIpHzkdk” ]
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés