Kövess minket

Film

Elon Musk ajánlott pár animét, kár, hogy már mindenki ismeri őket

Megosztva

Tesla vezérigazgató, és világ második leggazdagabb embere, Elon Musk szereti az animét. Ez manapság mondjuk nem akkora szó, ki nem szereti mostanság a japán animációt, a rapperek egy újabb generációja például fixen imádja. Az érdekesség inkább az, hogy Musk ajánlott is Twitter követőinek egy listányi filmet és sorozatot, melyek lehetnének izgalmasak is, de sajnos inkább a „beírom Google-be, hogy anime” szintet súrolják.

Bolygónk második leggazdagabb embere először azon örömködött, hogy hamarosan szerepel majd valamilyen formában az ingyenesen játszható, Genshin Impact című videójátékban, és mivel az akció RPG játéknak elég erős anime esztétikája van, valaki azzal válaszolt vissza, hogy Musk felsorolhatná a kedvenc anime alkotásait.

Ember, aki kimenekít minket a Marsra, válaszolt is. Elsőként a Death Note című sorozatot dobta be, de Neon Genesis Evangeliont is imádja, ahogy a Fullmetal Alchemistet is. Filmek közül pár alapvetést emelt ki, a Ghost In The Shell egyértelműen az egyik legerősebb cyberpunk anime alkotás, míg a Studio Ghibli által készített Chihiro Szellemországban, és A vadon hercegnője is a stílus kiemelkedő darabjai. A kissé felszínes lista hatalmas idézőjelben „legundergroundabb” darabja a 2016-os Toho produkció, a Your Name volt.

A felsorolt művek persze nem rosszak, sőt, pont az ellentéte, inkább csak az az érdekes, hogy Musk kedvencei kb. egybeesnek a legismertebb animékkal. Az Akirát ráadásul ki is hagyta.

Musk mindenesetre kiemelte, hogy a posztja alatti kommentek tele vannak jobbnál jobb ajánlásokkal, szóval érdemes inkább azt böngészni.

(Hypebeast)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés