Kövess minket

Tech

Elon Musk új vezérigazgatót nevezett ki a Twitter élére

Megosztva

Linda Yaccarinót nevezi ki a Twitter új vezérigazgatójának Elon Musk, a cég tulajdonosa és jelenlegi vezetője saját pénteki bejelentése szerint.

A BBC szerint Linda Yaccarino korábban az NBCUniversal reklámosztályának vezetője volt, ott mintegy kétezer dolgozó tartozott hozzá, és szerepet játszott a vállalat streamingszolgáltatásának elindításában is. Musk csütörtökön jelentette be, hogy távozik a Twitter éléről (korábban még a követői is erre szavaztak), és egy női vezérigazgatónak adja át posztot. Az akkori közlés szerint az új vezérigazgató hat hét múlva veszi át a Twitter, valamint a platform tulajdonosának, az X Corp. vállalkozásnak az irányítását.

Elon Musk és Linda Yaccarino

Elon Musk tavaly ősszel vásárolta meg a közösségi platformot, és már akkor jelezte, hogy nem akar hosszú távon vezérigazgató lenni. Azt ígérte, hogy amint megtalálja utódját, azonnal lemond a cégvezetésről. A jövőben ügyvezető elnökként és technológiai igazgatóként vesz részt a Twitter irányításában. Az új vezérigazgatóról szóló csütörtöki bejelentés hatására a Twitter részvényeinek árfolyama mintegy 2 százalékkal emelkedett a New York-i értéktőzsdén.

(MTI)