Aztaa
Először ehetünk chicagói deep dish pizzát Budapesten
Valami Amerika.


Május közepén megnyílik az I 55, Magyarország első amerikai étterme, ahol eredeti recept alapján készül majd a Chicago deep dish pizza. A deep dish pizza jellegzetessége, hogy nem a megszokott formát hozza, hanem már-már olyan vastag, mint egy pite – a tésztája ennek ellenére vékony és könnyű. A vastagságát annak a magas peremű acél serpenyőnek (innen a ‘deep dish’ elnevezés) köszönheti, melyben a pizzát sütik: ennek a falára kanyarítják fel a tésztát és ebbe pakolják, mint egy tálba jó gazdagon a feltéteket.

A chicagói mesterektől ellesett fogásokat gondosan elegyítve a múlt évszázad elejére visszanyúló hagyományok tiszteletével, május közepétől már Budapesten is ehetünk Chicago-style pizzát. Az eredeti receptet Kiss Péter és Dávid, a Budapest Barbecue Company és a Budapest Burger Company tulajdonosai hozták el egyenesen Chicago-ból, ahol az összes kiemelkedő deep dish pizzériát meglátogatták. A pizzatészta mellett rendkívül nagy hangsúlyt kapnak az alapanyagok, melyeket itthon is gondosan válogatják – az elengedhetetlen mozzarella sajt például egyenesen Szicíliából érkezik majd a tökéletes ízhatás elérése érdekében.
