Kövess minket

Aztaa

Először ehetünk chicagói deep dish pizzát Budapesten

Valami Amerika.

Megosztva

Forrás:

Május közepén megnyílik az I 55, Magyarország első amerikai étterme, ahol eredeti recept alapján készül majd a Chicago deep dish pizza. A deep dish pizza jellegzetessége, hogy nem a megszokott formát hozza, hanem már-már olyan vastag, mint egy pite – a tésztája ennek ellenére vékony és könnyű. A vastagságát annak a magas peremű acél serpenyőnek (innen a ‘deep dish’ elnevezés) köszönheti, melyben a pizzát sütik: ennek a falára kanyarítják fel a tésztát és ebbe pakolják, mint egy tálba jó gazdagon a feltéteket.

Vastagsága miatt a hagyományos társánál hosszabb ideig kell sütni, a „megszokott elrendezéssel” ez idő alatt pedig a sajt és az egyéb toppingok megégnek. Ezért van, hogy a Chicago-stílus a feltéteket fordított sorrendben, úgymond fejjel lefelé pakolja egymásra: a tésztát gazdagon teríti be a – jellemzően – mozzarella sajt, erre fekszenek a kiváló minőségű húsok, majd a friss zöldségek, az egészet pedig napérlelte paradicsomból készült fűszeres szósz borítja be. Időnként lágy parmezán szórás kerül a felső rétegre, ami csavar még egyet a teljes ízhatáson.

Forrás:

A chicagói mesterektől ellesett fogásokat gondosan elegyítve a múlt évszázad elejére visszanyúló hagyományok tiszteletével, május közepétől már Budapesten is ehetünk Chicago-style pizzát. Az eredeti receptet Kiss Péter és Dávid, a Budapest Barbecue Company és a Budapest Burger Company tulajdonosai hozták el egyenesen Chicago-ból, ahol az összes kiemelkedő deep dish pizzériát meglátogatták. A pizzatészta mellett rendkívül nagy hangsúlyt kapnak az alapanyagok, melyeket itthon is gondosan válogatják – az elengedhetetlen mozzarella sajt például egyenesen Szicíliából érkezik majd a tökéletes ízhatás elérése érdekében.

Május közepén nyílik tehát az I 55 American Bar & Restaurant a Bajcsy-Zsilinszky és az Alkotmány út sarkán, ahol itthon elsőként lehet majd megkóstolni a chicagói olaszok büszkeségét, a deep dish pizzát. Emellett a Budapest Burger Company-ban megismert és megszeretett burgerek és az autentikus fatüzelésű szmókerben füstölt barbecue is fent lesz az étlapon.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés