Kövess minket

Aztaa

Először regisztráltak „marihuána általi halált” Amerikában, a szakértők viszont kételkednek

A halottkém szerint túladagolás történt.

Megosztva

Forrás:

Meghalt egy 39 éves louisianai nő még februárban, miután kannabisz olajat szívott vaporizátorral, a holtestet megvizsgáló halottkém most azt állítja, a nő THC túladagolásban halt meg. Dr. Christy Montegut a New Orleans Advocate nevű lapnak azt nyilatkozta, hogy csakis a THC lehetett a ludas, mivel a nőnek nem volt semmi betegsége, és semmilyen elváltozásra utaló jelet nem talált, a szervezetében ráadásul semmilyen más drogot nem mutattak ki, és alkoholt sem fogyasztott. 

„Úgy gondolom, hogy ez a hölgy addig szívta a kannabisz olajat, amíg annyi THC került a szervezetébe, hogy megfulladt. Légzési elégtelenségben hunyt el” – állítja a halottkém. Az áldozat amúgy nagy koncentrátumú THC olajat szívott, 8,4 nanogrammnyit mutattak ki a vérében. Összehasonlításképp Coloradóban, ahol legális a fűhasználat, 5 nanogrammig még kocsit is lehet vezetni. 

A drogszakértők és a lány barátja viszont nem hiszik el a halottkém magyarázatát. Az egyik nyilatkozó drogszakértő szerint ha tényleg létezne olyan, hogy THC túladagolás, akkor az emberiség által elfogyasztott fűmennyiség alapján egy-két ezren meg kéne, hogy halljanak évente, de mégsem hallunk ezekről a számokról. Egy másik, már angol szakértő, David Nutt az Independent-nek arról beszélt, hogy a nő halálát lehet a megemelkedett vérnyomás és pulzusszám okozta, ami együtt járhat a kannabisz fogyasztással, de erről nincs elég tényszerű kutatás. Az elhunyt barátja eközben arról mesélt a médiának, hogy a halála előtt három héttel egy mellkasi fertőzéssel szállították kórházba, amire aztán gyógyszert kapott és elengedték, ő inkább ezt sejti a rejtélyes haláleset mögött.

Amerikában korábban sosem regisztráltak marihuána általi halált, ez az első ilyen eset.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés