Kövess minket

Hiphop

Első szólólemezével ünnepli az újévet Saiid

Áder János és a Himnusz után már csekkolhatod is az új Youtube csatornáján.

Megosztva

Forrás: ingridaphoto

Habár idén januárban Saiid és Újonc úgy döntött, hogy több mint húszévnyi közös zenélés után nem tolnak az arcunkba több AK-t PH-val, a kezdet két phia mégsem tűnt el a magyar hiphop kedvelők látóköréből, hiszen külön-külön ugyan, de nyomulnak tovább. Újonc eddig talán kevésbé ismert arcát mutatta meg a trAnzKaPHka projekten, míg Essaide fellépései mellett összerakta első szóló albumát, amit aztán Hollandiában rögzített, mindössze két nap leforgása alatt.

[instagram]B5-VdWjBJdc[/instagram]
Utóbbiról, vagyis a R.E.P. című lemezről lesz szó alább – méghozzá a lehető legilletékesebb személytől, megkerestük ugyanis Saiidot, hogy dobjon be pár infót a cumóval kapcsolatban.[highlight]„Egy éve, január elsején jelentettük be, hogy több mint 20 év után az AKPH feloszlik, egy teljes évet akartam legalább várni, hogy jelentkezzek szólóban, jó hírrel induljon az újév. Idén a régi anyaggal még végig felléptem Dj Frequenttel az oldalamon, hogy ne tűnjek el teljesen a köztudatból, és hogy megnézzem, mennyire érzem jól magam egyedül a frontban. Jelentem, olyan jól érzem magam, mintha a legelején lennék, végül is bizonyos értelemben ott is vagyok. Sokat dolgoztam a lemezen olyan értelemben, hogy van rajta olyan track is, ami Akkezdet albumra, vagy a demóra anno nem fért rá, és olyan is, amit pár hete írtam, a felvételek előtt. Más szempontból nagyon „keveset” dolgoztam vele, mert 2 nap alatt rögzítettem az egész anyagot a Wisseloord stúdióban Hollandiában, Róbert Balázzsal, akivel a Kottazűrön dolgoztunk. Jammelés hangulata volt, nem meló. Az albumon kb. 27 szám lesz, nagyon vegyes világ, tényleg 20 évet felölelő anyag, ezért úgy döntöttem, hogy fordított mixtape-t adok ki. Mai napig gyakran előfordul, hogy emberek nem tudják, hogy az első lemezt zeneileg a Van Gond-on kívül (Fari -Streetnoyz) én készítettem. Sokat mintáztunk közösen a Farival, meg a legvégén a Bobakrome is pár dolgot hozzátett, de a lemezre a beateket én raktam össze, és az albumot én produceráltam, ahogy a Kottazűr 3/4-ét is. A mostani anyag 20+ év summázása, beatmakerként, MC-ként, dj-ként és producerként. Körülbelül 46 számot készítettünk vendégként mások lemezein, vagy single kiadványokon, az barátok közt is kb. 4 lemez manapság. Ezekből a szövegekből, és pár kiadatlan cuccból meg új refrénekből raktam össze a verbális részét, a zenék pedig mint mondtam 20 évestől a pár hetesig változnak és mind az enyém. Egyedül szerepelek a lemezen. Ez egy hála-lemez, hálás vagyok azoknak, akik a mai napig eljönnek megnézni, és főleg azoknak, akik most tizenévesek és jönnek, hallgatják, értik. Mindenkinek lesz új szöveg az albumon, rengeteg új zene, és ez egy fordított mixtape: előbb jön ki a remix, vagy mash-up verzió, mint ami kompletten új lesz. Még az is lehet, hogy megkérdezem a srácokat, hogy milyen sorrendben készüljenek el a full újak, klippel stb… Szilveszterkor jön ki éjfélkor az új YouTube csatornámon, ingyenesen meghallgatható, cserébe egyben van az egész, és nem a fullos minőségben, majd kicsit később kerülnek fel külön szedve a számok az online platformokra. Új logót is terveztem, annak a bevezetése is az album megjelenésekor történik.”[/highlight]

Ne feledjétek tehát, érdemes feliratkozni Saiid újonnan létrehozott Youtube csatornájára, hiszen a megjelenésig még váratlan időközönként érkeznek oda cuccok, na meg persze a lemez is ott lesz elérhető elsőként, a CD és az esetleges kazetta, illetve vinyl gyártás csak később indul(hat) majd be.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük