Kövess minket

Hiphop

Elsőre talán meglepően hangzik, de momentán NBA YoungBoy az amerikai Youtube legnagyobb szenzációja

Tizenkilencedik hete vezeti a videómegosztó lejátszási listáját a mindössze tizenkilenc éves rapper.

Megosztva

Forrás:

A Spotify Amerikában legtöbbet hallgatott előadóinak rangsorát böngészve bizonyára jópár embernek – köztük nekem is – szemet szúrt NBA Youngboy előkelő ötödik helyezése, melyet „potom” 4,46 milliárd stream-mel húzott be. Tette mindezt úgy, hogy baromi erős volt a mezőny, mondhatnánk gyémántkeménységű, hiszen a Migos, Travis Scott, vagy Cardi B is mögötte végzett. Ennek tükrében viszont már sokkal kevésbé hat meglepetésként, hogy a tizenkilenc éves rapper suttyomban teljesen kisajátította magának a legnépszerűbb videómegosztó, a Youtube lejátszási toplistáját a tengerentúlon, majdnem öt hónapja vezetve azt egyhuzamban. A múlt héten például 56,4 millió megtekintést produkált a hivatalos csatornája, jócskán megelőzve Kodak Black-et, akinek „csak” 40,2 milla jött össze. Ezzel immár 101 hete (!) van megszakítás nélkül a legjobb tízben, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, 19 hete pedig folyamatosan az első helyen!

YoungBoy Never Broke Again egyébként viszonylag friss előadó a Youtube-on, 2017-ben tűnt fel, azóta építgeti magát és gyártja a kontentet, méghozzá rohamléptekben. Jelenleg 4,3 millió feliratkozóval rendelkezik, ami – ebben a szakmában legalábbis – nem nevezhető kiemelkedőnek, az ellenben már jóval inkább, hogy az elmúlt hónapban átlagosan napi nyolc millió kattintása volt globálisan.

A statisztikák megszállottjainak még egy beszédes adatot érdemes talán megmelíteni: két hónap leforgása alatt nem kevesebb mint 18 videót töltött fel a csatornájára, természetesen előre megfontolt szándékkal. Bevett szokásává vált ugyanis, hogy bármiféle megjelenés előtt minden klipes száma a Youtube-on debütál, így is duzzasztva az amúgy sem lapos táborát.

NBA persze nem kizárólag a videómegosztón, hanem a stúdióban is rendkívül aktív; pályafutása során – eddig – egy tucat mixtape-et, két kollabb lemezt, két EP-t, valamint egy nagylemezt jelentetett meg. 2017-ben kétmillió dolláros, öt lemezre szóló szerződést írt alá az Atlantic Records-hoz, ennek volt az első darabja a tavaly áprilisban napvilágot látott debüt LP, a Until Death Call My Name.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés