Kövess minket

Hiphop

Elton John egyszerűen imádja az A Tribe Called Quest csapatát

De ez viszont is igaz.

Megosztva

Forrás:

Sir Elton John amellett, hogy az egyik leg(el)ismertebb zenész a világon, óriási hiphop rajongó hírében áll. Néhány évvel ezelőtt még az is megfordult a fejében, hogy készít egy rap lemezt, erre azonban (egyelőre) nem került sor. Ha saját albumot nem is, de jópár közreműködést viszont tető alá hozott, elég csak a Young Thug-gal vagy az A Tribe Called Quest-tel jegyzett számokra gondolnunk.

És akkor egy röpke pillantra időzzünk el A Tribe Called Quest-nél, a minap ugyanis Q-Tip, a csapat alapítótagja vendégeskedett Elton John Beats 1 című rádióműsorában, ahol kölcsönösen körüludvarolták egymást a felek. A brit pop-ikon már a beköszönés alkalmával az egyik legfontosabb rap-csapatnak titulálta a brigádot, majd hasonló, emelkedett hangnemben folytatta.

„Volt valami A Tribe Called Quest-ben, valami egészen egyedi. Visszafogott, laza zenét nyomtatok, mégis baromi funky volt a hangzás. Nem tudnám semelyik másik csapathoz hasonlítani, pedig akkoriban robbant az N.W.A.,a Public Enemy vagy éppen a De La Soul.”

Az interjú során szóba került még a tragikus hirtelenséggel elhunyt Phife Dwag, valamint Q-Tip szólókarrierje is.

„Jelenleg három albumon dolgozom egyidőben, de tervben van egy-egy kollab lemez Mary J. Blige-dzsal, illetve Danny Brown-nal.”

Arra, hogy mi volt A Tribe Called Quest titka Q-Tip csak annyit mondott, idézzük:

„Megpróbáltunk önmagunk lenni. Önazonos zenét csinálni, örömből”.

Hála az égnek sikerült nekik.

(HipHopDX)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés