Kövess minket

Hiphop

Elvadult 2Pac rajongása miatt rúgtak ki egy magas beosztású iowai kormányhivatalnokot

2Pac dalszövegeket küldözgetett céges emailekben, a hét végén pedig „Tupac Péntek”-et tartott az irodában, ahol a rapper dalai szóltak.

Megosztva

Forrás:

Lemondásra szólították fel az iowai szociális minisztérium vezetőjét, miután a férfi 2Pac dalszövegeket küldött szét emailben a tárca 4300 dolgozójának – írja az Associated Press

A rapper gigafanját, a 66 éves Jerry Foxhovent a helyi kormányzó szólította fel lemondásra, még júniusban. Pontos indokot nem adtak meg, hogy miért kellett Foxhovennek távoznia, de az AP kiemeli, hogy a kirúgás gyakorlatilag egy nappal azután érkezett, hogy a férfi több ezer dolgozónak küldött szét egy 2Pac dalszöveget tartalmazó emailt. Ez valószínűleg az utolsó csepp lehetett a pohárban, mivel Foxhovenre korábban is panasz volt, amiért 2 éves vezetése alatt állandóan 2Pac dalszövegeket idézett az irodában, a hétvége közeledtével tematikus „Tupac Péntek„-eket tartott, ahol a rapper dalai szóltak, és még a szülinapjára is 2Pac sütiket osztogatott, amin reméljük a legendás MC arcképe volt. A minisztérium 350 oldalnyi olyan emailt talált, amiben Foxhoven leírta a “Tupac” vagy a “2Pac” szavakat, a férfi pedig még a naptárában is bejelölte a rapper halálának évfordulóját. Mindezt állítólag a tárca mindennapjainak feldobásáért és a „rap zenét érintő rasszista sztereotípiák” lebonántása érdekében tette, úgy tűnik az utóbbit nem tartották a felettesei olyan fontosnak egy kormányhivatalnál.

A minisztériumhoz tartoznak az állam szociális szolgálatátsain túl az egészségügy és a fogyatékkal élők segítsége, Foxhoven pedig ezekhez állítólag 2Pac 1998-as „Changes” című dalából merítette a legtöbb inspirációt.
[vembed youtube=”eXvBjCO19QY” ]Foxhoven amúgy tagadta, hogy fanatikus 2Pac rajongása okozta volna a kirúgását, szerinte a kormányzó szimplán „más irányba” szeretné vinni a minisztériumot, és ebbe a vízióba ő nem fért bele, meg hát 2Pac se.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük