Kövess minket

Stílus

„Elveszítek egy lehetőséget, vagy nem cserélek tampont” – egy modell vallomása a divathétről

A modellek is emberek, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy nekik is eljönnek azok a bizonyos napok minden hónapban – de mi van akkor, ha pont a divathetek alatt? Egy modell bevallotta, milyen nehézségeket jelent a szakmában a menstruáció.

Megosztva


A modellek számára a divathét az év legsűrűbb, legmegterhelőbb időszaka: már korán reggel kezdődnek a castingok, hogy minél több bemutatóra bejusson valaki, aztán jönnek a próbák, az előkészületek, a show, és utána még az afterpartik, ahol a szakmai kapcsolatokat lehet építeni. Ez még akkor is durván fárasztónak hangzik, ha épp nem menstruál valaki, de képzeld el úgy, hogy görcsöl és puffad a hasad, a szivárgásról nem is beszélve!

Egy 19 éves brit modell, Victoria Cain is szembesült a problémával a karrierje során, és most megtörte a csendet a témában, amiről eddig mélyen hallgatott mindenki. „A mentruáció teljesen természetes dolog, ami a populáció felével megtörténik. Sokan mégis tabutémaként kezelik, pedig ez csak az emberi természet.” – mondta.

„Először akkor jöttem rá, hogy a menstruáció problémát okozhat ebben a szakmában, amikor én voltam az egyetlen lány egy fotózáson – pont megjött a nap közepén, és úgy kellett tennem, mintha cigizni mennék ki, hogy el tudjak rohanni a boltba tamponért. Csak az járt a fejemben, hogy nehogy rámenjen valami a ruhákra!” – mesélte el a modell, aki olyan márkák kampányában szerepelt már, mint a L’Oreal és a Rimmel.

„A divathét alatt a castingokon modellek százai állnak sorba egy-egy helyért a divathét bemutatóin – ha elmész a mosdóba, elveszítheted a helyed. Szóval inkább csak hagyom, hogy kiszivárogjon, lesz, ami lesz” – vallotta be Victoria, aki szerint nem igazán van más választása ebben a szakmában a lányoknak.

A másik problémát a PMS-tünetek jelentik, mint például a puffadás: necces, ha úgy kell belebújni a ruhákba, amiket akkor igazítottak rád, amikor nem menstruáltál.  „Én a legjobban a bőrproblémáktól stresszelek – amikor megvan, mindig tele lesz az arcom pattanással” – mondta el Victoria, azt is hozzátéve, volt már, hogy annyira rosszul nézett ki, inkább nem ment el egy castingra, mert nem sok esélye lenne, hogy őt válasszák a makulátlan bőrű modellekkel szemben. 

(Forrás: Independent)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük