Kövess minket

Események

Emeli Sandé nyitja a budapesti FINA vizes világbajnokságot

Az énekesnő mellett további 510 művész működik közre a budapesti FINA vizes világbajnokság július 14-i nyitórendezvényén.

Megosztva

Forrás:

A részben Budapesten megrendezésre kerülő vizes világbajnokság nyitóünnepségét a Müpa közreműködésével a Dunán tartják meg: a Lánchíd pesti hídfőjénél a vízhez kapcsolódó, kulturális és spotörökségünket megjelenítő műsor lesz látható, melynek a Duna-parti történelmi épületek szolgálnak háttérként – számolt be Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. idén először két város: Budapest és Balatonfüred ad otthont a versenyhelyszíneknek.

Káel Csaba, a nyitó- és záróesemények főrendezője, a Müpa vezérigazgatója hozzátette: grandiózus nyitóünnepségre készülnek, amelyben a zene, a tánc, az akrobatika, a divat és az újcirkusz is helyet kap.
A műsorban több mint 510 művész és 220 önkéntes vesz részt, a 3000 négyzetméteres színpadot négy 1600 tonnás uszály tartja, 2000 jelmez készül, 40 drón és további, a vízfüggönyt biztosító uszályok is szerepet kapnak.

A nyitóünnepségre nemzetközi sztár is érkezik a brit Emeli Sandé személyében, aki a londoni olimpia megnyitóján is énekelt – árulta el Káel Csaba. Román Sándor, a nyitórendezvény koreográfusa, az Experidance művészeti vezetője elmondta: szeretnének olyan műsort bemutatni, amely sehol máshol nem volt még; ennek egyik alapja a magyar néptánc lesz. Zoób Kati, a résztvevők fellépőruháinak tervezője hozzátette, 154 modell jelenik meg a rendezvényen: olyan nemzetközi sztárok is, mint Mihalik Enikő, így igazi „szépséghadsereg” vonul fel a színpadon. Nem divat-, hanem inkább stílustörténeti bemutatóról van szó, kétszáz év kultúrtörténeti áttekintéséről, melynek során negyvenféle szabásvonal, huszonhatféle anyag, 154 ruha lesz látható – árulta el.

Borsa Miklós, a világbajnokság szóvivője figyelmeztetett arra, hogy a záróünnepség előadása alatt az Erzsébet-híd és minkét oldalon a rakpartok is le lesznek zárva a forgalom elől, hogy a nézőknek adhassák át ezeket a területeket, míg a szintén lezárt Lánchídon a technikát helyezik el. Mint kiemelte, a közmédia a nyitó- és zárórendezvényt is közvetíti majd.

A vizes vb részletes programja a www.fina-budapest2017.com/hu honlapon érhető el.

[vembed youtube=”9TqUlGyWSEk” ](MTI)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés