Kövess minket

Hiphop

Eminem 16 éve tiszta

Megosztva

Eminem 16 éve józan életet él, és erről (mint minden évben) most is megemlékezett.

Szombaton a detroiti rapper a közösségi médiában ünnepelte az évfordulót, és megosztott egy képet az új józansági évet jelképező érméjéről. Érdekes, hogy Eminem tisztasági évfordulója pont 4/20-ra, azaz a füvesek ünnepére esik.

Eminem legutóbb 2022-ben beszélt hosszabban a múltbeli függőségéről és az azt követő későbbi felépüléséről. A rapper elmondása szerint az 1999-es The Slim Shady LP megjelenése után kezdett el opiát tablettákat szedni. Öt évvel később a dolgok rosszabbra fordultak, miután Em egy újabb No. 1 albumot dobott ki, a 2002-es The Eminem Show-t, és már elkezdett dolgozni a 2004-es Encore-on. „Egy ideig el tudtam rejteni a függőségemet, amíg igazán rosszra nem fordult a helyzet” – magyarázta. „Szóval, a The Marshall Mathers LP már kijött, és az Encore-ra készülök, amikor a függőségem kezdett elfajulni. Vikodint, váliumot szedtem és alkoholt ittam. Kicsit eltűntem, és nem magyaráztam meg, hogy miért.”

Eminem függősége azután súlyosbodott, hogy a D12 tag Proof 2006-ban meghalt. „Emlékszem, hogy közvetlenül a Proof halála után egyedül voltam a házamban, és csak feküdtem az ágyban, nem tudtam megmozdulni, és csak bámultam a mennyezeti ventilátort” – emlékezett vissza. „Egyre több tablettát vettem be. Szó szerint két napig nem tudtam járni, a drogfogyasztásom kurvára az egekbe szökött. Egyszerre 10 kibaszott drogdílerem volt, akiktől a cuccomat szereztem. Hetvenöt-nyolcvan válium egy éjszaka, ami rengeteg. Nem tudom, hogy a faszba éltem túl.”

Egy véletlen metadontúladagolás okozta halálközeli élmény 2007-ben végül arra késztette Eminemet, hogy végleg kijózanodjon.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés